Renteverhoging in de VS ; Populisme kansloos in NL

Zoals verwacht is de rente in de V.S. gisteren verhoogd. En er komen waarschijnlijk nog 2 verhogingen bij dit jaar. Maar er was meer nieuws. Rutte heeft de verkiezingen in Nederland met de VVD overtuigend gewonnen. Het Trump-effect zet niet door in Europa. Populisme is kansloos in Nederland. De PVV is wel de 2e partij geworden, maar speelt verder geen rol. De euro is er blij mee 

Renteverhoging was al ingecalculeerd

De beurzen op wallstreet kenden een sterke dag. De all time highs werden aangevallen maar nog niet overschreden.  De kopers zijn nog altijd niet klaar.

Verkiezingen Nederland

De VVD stond vanaf het begin voor in de peilingen. Maar dat de overwinning zo overtuigend zou zijn, is een opsteker en een verrassing. Rutte zal de onderhandelingen met andere partijen zo snel mogelijk willen starten.  Het populisme likt de wonden.

 

Beurzen Europa

 

De AEX heeft afgelopen weken 3 gaps geheel of gedeeltelijk open gelaten. Kopers hebben haast. De top van vorige week lag op 514 punten. De opening vandaag lijkt daarboven te willen. Een nieuwe top (met gap) lijkt aanstaande

DAX

 

Ook bij onze oosterburen lijkt een nieuwe top in de maak. De stijging sinds Trump is nog altijd niet klaar. Unstoppable. De opening vandaag zal opnieuw met een gap-up zijn.

 

De beurzen vandaag

De futures openen opgewekt. De aex en de dax gaan een nieuwe gap zetten bij opening.

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort