De euforie is terug!

Afgelopen weken heerste er angst bij beleggers. De uitkomst van de Franse verkiezingen heeft deze angst in 1 klap weggeveegd. Le Pen heeft dan wel de volgende ronde gehaald, maar niemand die erin gelooft dat zij ook de uiteindelijke winnares gaat worden in Frankrijk. De verdeeldheid blijft groot, maar de sociaal-liberaal Macron gaat de nieuwe president worden in Frankrijk. De euforie op de financiële markten is hiermee terug! 

ANGST WEG

De paniekbarometer van de AEX is in elkaar geklapt. Opties worden weer goedkoper.

Hetzelfde zien we bij de VIX, de paniekbarometer van de s&p500

 

Het populisme was in Nederland al in de kiem gesmoord, hetzelfde gebeurt nu in Frankrijk. De angst was er dat Le Pen samen met de  extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon zouden gaan winnen. Als dat zou zijn gebeurd, hadden we 2 euro-sceptische partijen als winnaar. Deze angst bleek dus ongegrond. Macron wint Brussel is blij en opgelucht.  De euro is weer sterker. We zullen doorgaan! Vive la France!

De financiële markten

De financiële markten openden met een groot gap-up. Dit gap is gedurende de dag niet meer gedicht. De euforie is compleet. De aex zet een nieuwe high neer. Eerst de daggrafiek.

De uurgrafiek van de aex laat een prachtige stijgende wig zien. En een groot gap wat nog open staat. Als dat maar goed gaat…

De uurgrafiek van de nasdaq future laat het verloop van afgelopen week zien.

 

De olieprijs blijft dalen en doet niet mee met de euforie. De olie-aandelen wel.

 

Vandaag is het AKZO-dag. Er is gisteren een finaal bod neergelegd van €96.75 door PPG. AKZO heeft tot nu toe een overname altijd weten af te wimpelen, maar zo werkt het blijkbaar niet in deze wereld. Als AKZO niet akkoord zal gaan met dit laatste bod, volgt een vijandig bod. AKZO zal hoe dan ook in handen van PPG komen. Niet goedschiks, dan wel kwaadschiks. Vandaag  zullen we weten of AKZO zwicht voor het geboden bod van PPG.

 

De beurzen zullen vandaag opnieuw positief openen. De opening in Amsterdam is met een nieuw GAP-UP.  De AEX noteert voorbeurs 426++

De agenda vandaag:

Agenda

Rene vd Vondervoort