Mini-correctie op de financiële markten

Afgelopen week was het even gedaan met de euforische stemming die op de beurzen heerste sinds de verkiezingsuitslag van Frankrijk.  De financiële markten kregen te maken met een mini-correctie.  Sinds de top begin mei moest de AEX ruim 3 procent inleveren. De daling was van korte duur want aan het eind van de week was de koopwoede weer terug. Hebben we de correctie alweer gehad of zit er meer in het vat? 

 

Correctie is geen trenddraai

In de daggrafieken van de indices (zie ook HIER zien we dat de daling van vorige week slechts een rimpel was in de langdurig stijgende trend. De stijgende trend is in tact gebleven. De daling van de AEX eindigde exact bij de MA50 waarna duidelijke steun volgde.

 

Het vraagstuk voor de komende periode is of de correctie helemaal klaar is zodat de indices de weg naar boven met nieuwe toppen kunnen vervolgen OF dat we nu te maken hebben met een topvormingsproces waarbij de indices de toppen niet meer gaan zien en een echte correctie opgang gaat komen.

 

Als we naar de uurtrend van de AEX kijken, zien we het beeld van afgelopen maand. Er staat nog een gap open wat ontstond na de uitslag van de Franse verkiezingen. De correctie van afgelopen week stopte precies bij dat gap. Komende dag(en) zal blijken waar we aan toe zijn.

Komende week zal er snel duidelijkheid komen met welk scenario we te maken krijgen. Vooralsnog zijn de bulls duidelijk te sterk om voor een significant verkoopsignaal te zorgen.

Euro-dollar

De euro is in 2017 sterk aan het stijgen. Draghi wil een zwakke euro, maar Trump wil een zwakke dollar. Een zwakke eigen munt is goed voor de export. Het is opvallend dat de Europese beurzen zo goed blijven liggen ondanks de steeds sterker wordende euro.

De dagelijkse agenda:  https://optietrading.com/agenda/

De ontwikkelingen van de aex en andere indices kunt u ook volgen door op deze link te klikken.

Wilt u de service optietrading beter leren kennen? Kijk dan OP DEZE PAGINA 

 

Rene vd Vondervoort