Nee he? Niet weer: ”sell in may and go away”

Wees gerust. Het cliché ”sell in may and go away”  zal niet gebruikt worden in deze update. Dat is namelijk TE gemakkelijk. Terwijl de meeste beurzen op wallstreet dagelijks nieuwe hoogtepunten op de borden zetten, blijven de Europese beurzen deze week dichtbij huis. De AEX zit de hele week in een zijwaartse range en slaagt er net als de DAX niet in om hogere toppen te plaatsen.  Het lijkt erop dat   de Europese beurzen zich opmaken voor een nieuwe correctie. Het wachten is echter op het startsein van wallstreet. 

 

Kleine correctie en meteen weer koopwoede op wallstreet

De 3% correctie van eerder deze maand lijkt weer helemaal vergeten. Never happened. De stijging daarna op wallstreet is indrukwekkend.

 

Wallstreet blijft dag in dag uit nieuwe all time highs zetten. Onvermoeibaar.

 

Of zien we daar dan toch een klein rimpeltje in de uptrend? Zie de future van de s&p500 hieronder.

 

 

Europa wil wel, maar kan niet meer, zo lijkt het. Pas op de plaats.  De AEX heeft er deze week weinig zin in en komt nauwelijks van haar plek. De range is smal. Wachtend op…

In de uurtrend van de AEX lijkt er een kopschouder-toppatroon in ontwikkeling. Deze hele week is dan gebruikt om de rechterschouder te maken. De neklijntjes zijn de groene steunlijnen.

 

 

De beurzen zijn niet onder de indruk van de daling van de olie gisteren met 5%.  De olie is uit de stijgende wig gevallen wat een correctie inluidt.

 

Olie dus uit de wig, wallstreet nog niet. Kansrijk voor komende periode.

Wil je een tijdje met ons meedoen? De chat bezoeken? Kijk dan hier

Abonnementen

Goed weekend!

Rene vd Vondervoort