Financiële markten in de wachtstand

De financiële markten staan in de wachtstand. Er staan belangrijke dingen te gebeuren vandaag. Beleggers houden hun adem in. Of beter gezegd: Beleggers geloven in de goede afloop. De beleidsmakers zijn er afgelopen jaren altijd op het juiste moment geweest als het moeilijk werd. Dus waarom dit keer niet? De paniekbarometer van de AEX is alvast in een diepe slaap. Alle rust!

Verkiezingen UK

Een belangrijk punt vandaag gaat de verkiezingsuitslag in de UK worden. Brexit staat niet meer bovenaan op de agenda. Brexit heeft even plaats gemaakt voor terrorisme-bestrijding.  En dat is precies het punt waarom de verkiezingen spannend zijn. Het leek een gelopen race voor May. Maar dat is afgelopen week na de aanslagen veranderd. Wilt u meer lezen over de verkiezingen?

http://buitenland.eenvandaag.nl/tv-items/74541/britse_verkiezingen_partijen_gaan_voor_tactische_stem

 

Rentebesluit Eurozone

Vanmiddag is er ook een rentebesluit in de eurozone. De rente zal niet verhoogd worden. Daar is iedereen het wel over eens. Maar gisteren lekte een bericht via persbureau bloomberg dat de inflatieverwachtingen voor de komende jaren verlaagd zullen gaan worden omdat de olieprijzen (te) laag blijven.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-06-07/ecb-said-to-cut-inflation-forecasts-after-energy-prices-slide

Getuigenis ex-FBI-baas Comey

De belangrijkste gebeurtenis vandaag (vanmiddag 16.00 uur) is de getuigenis van Comey. The Donald kan het moeilijk gaan krijgen.

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170607_02915711

 

De paniekbarometer van de AEX daalt vanmorgen met 7.5%

 

De daling van de olieprijs van de laatste weken zien de markten niet als een dilemma. Geen inflatie. Prima!

Wallstreet in de wachtstand. Op een hoog niveau.

 

 

”Onze” beursgraadmeter AEX is minder euforisch. De laatste maand zien we in tegenstelling tot wallstreet, de dax en de footsie100 geen hogere toppen meer. Een lange consolidatie is gaande. Wachtend op een nieuwe grote beweging.

Later vandaag/morgen is er meer vuurwerk te verwachten op de markten!

Heeft u onze zomeraanbieding al gelezen?

Rene vd Vondervoort