Heeft wallstreet dan nu eindelijk DE top bereikt?

De week startte positief voor de indices. Wallstreet kon opnieuw all time highs plaatsen.  Business as usual. De AEX bereikte op dinsdag een nieuwe top op 533 punten. De laatste dagen van de week waren negatief. Een grote verkoopgolf kwam wereldwijd op gang. Beleggers beginnen ongerust te worden over het conflict tussen de V.S. en Noord Korea. De AEX zakte 3% in 3 dagen tijd om de week te sluiten op 517 punten. En nu?

Panic in tha house

De paniekbarometer van de AEX schoot omhoog van 10 naar 20.  De angst slaat toe.

AEX

In het midden van de week startte een verkoopgolf. De 525 punten bood geen steun; de AEX viel uit de stijgende wig. Vrijdag opende de aex met een gap down welke open bleef. Een gapend gat. De weg naar beneden ligt open.

 

DAX

De korte trend van de dax is er afgelopen week niet sterker op geworden. De DAX laat in tegenstelling tot de AEX al langere tijd een patroon van lagere toppen en lagere bodems zien.  Vrijdag zagen we een opleving wat meer op een bear-flag lijkt. Trendmatig is dit niet genoeg om te kunnen stellen dat we de bodem hebben gezien.

De patronen op wallstreet

Sinds Trump is er euforie op wallstreet. Een correctie is nooit aan de orde geweest. Maar wat we momenteel zien kunnen we niet negeren. De stijging lijkt (zo goed als) klaar. Grote stijgende wiggen zijn ontwikkeld. Een stijgende wig is uiteindelijk negatief, maar er bleek afgelopen maanden steeds een nieuwe leg bovenop te kunnen. Met als gevolg dat er op een gegeven moment dag in dag uit nieuwe hoogste koersen ooit geplaatst konden worden. Als het maar vaak genoeg gebeurt, gaat men het vanzelf normaal vinden. Aan de reeks all time highs is deze week een abrupt einde gekomen. Een grote verkoopgolf is ook op wallstreet gestart.

s&p500

De index sloot de week af onder de MA 20 en Ma 50. En onder de grote stijgende wig. De weg naar beneden staat open.

 

Verwachting en doelen komende week:

Dat is leden-info en melden we op de drukke VIP-chat.

Wil je lid worden? Kijk dan HIER 

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort