Draghi verklapt niks in Jackson Hole

De hele week was het muisstil op de markten. Nieuws was schaars. De financiële wereld wachtte op berichten vanuit het Amerikaanse Jackson Hole waar de centrale bankiers bijeen waren om hun beleid te bespreken. Het nieuws wat vrijdag uiteindelijk naar buiten kwam was niet waar beleggers op hoopten. Draghi en Yellen lieten beleggers nog even wachten.  De beursweek ging als een nachtkaars uit. 

De korte trends van de indices

Hieronder zien we de kwartiergrafieken van de AEX, de DAX, de DOW JONES en de NASDAQ.

De handelaren die graag kort op de bal willen spelen, kunnen goed overweg met onderstaande grafieken. De lange-termijn beleggers hebben genoeg aan de daggrafieken van de indices. Deze staan  LINK, KLIK HIER! en verversen we regelmatig.

AEX

De AEX wist geen richting te kiezen en schommelde de hele week rond de 520 punten. De laatste dagen van de week zagen we een slap dalend kanaaltje met lagere toppen en bodems.

 

DAX

De DAX liet de laatste dagen ook lagere toppen zien, maar van lagere bodems is geen sprake.  Het slot van de week kwam net op tijd want deze index eindigde exact op de steunlijn.

DOW JONES

Bij de dow jones is hetzelfde te zien als bij de DAX. Lagere toppen en hogere bodems. Ook hier was het een typisch gevalletje van: ”saved by the bell”

 

NASDAQ100

Meerdere lijnen tekenen maken het beeld vaak niet duidelijker. Bij de nasdaq hebben we te maken met een extra korte-termijn steunlijn, daarom heb ik er een extra lijn bij getekend.

Conclusie

Voor bovenstaande indices geldt dat er weinig daling nodig is om het korte-termijn plaatje te doen verslechteren. Het slot van de week kwam net op tijd. Overal staan de indices dichtbij belangrijke steun. De komende week zullen de bewegingen waarschijnlijk wat groter zijn dan in de afgelopen ”afwachtweek”.

Wil je onze chat bezoeken en de markten met ons meelezen? Optietips ontvangen? Dat kan!

Abonnementen

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort