Extremen worden opgezocht op Wallstreet

Afgelopen weken is de honger naar hogere koersen in alle hevigheid doorgegaan. Extremen worden opgezocht. Wallstreet weet van geen ophouden. All-time-highs worden dagelijks aangescherpt. Staan we aan de vooravond van een enorme eindejaarsrally? Of ligt het allemaal wat genuanceerder? Beleggers schrokken amper van het zwakke banenrapport van afgelopen vrijdag.  Het zet even de rem op een verdere stijging van wallstreet. En nu? 

Banencijfers V.S.

Uit de cijfers van afgelopen vrijdag bleek dat er voor het eerst in 83 maanden een banenkrimp was.  Er kwamen geen banen bij maar er verdwenen 33.000 banen. Ook de cijfers van de maanden ervoor werden per saldo met bijna –40.000 banen neerwaarts bijgesteld.

 

Bron: zerohedge

Als excuses voor september werd het orkanengeweld van afgelopen maand gebruikt. En excuses voor de maanden ervoor? Yellen kijkt met name naar het officiële werkloosheidspercentage voor haar rentebeleid. De wekloosheid werd verlaagd naar 4.2%. Goldman Sachs meldde snel erna dat het 80% zeker is dat er dit jaar nog een nieuwe renteverhoging in de V.S. komt.  Per saldo deed het weinig met wallstreet.

Over extremen gesproken

CNN publiceert sinds een aantal jaren de fear & Greed index. Deze index meet de angst en hebzucht onder beleggers aan de hand van 7 variabelen. Deze index is afgelopen week helemaal doorgeslagen naar extreme greed.  Beleggers zijn euforisch en zien geen gevaren.

De fear & greed-index behaalde afgelopen week de hoogste standen ooit gemeten.

 

 

De paniekbarometer VIX

Een van de componenten uit de fear & greed index is de paniekbarometer VIX. Hoe lager deze index, hoe goedkoper opties. De handel prijst geen grote beweging in. Afgelopen donderdag bereikte de VIX de laagste slotstand ooit gemeten.  Beleidsmakers hebben de touwtjes stevig in handen en staan geen enkele daling toe op de markten. Beleidsmakers hebben grote aandelenbelangen. Op de Japanse beurs is de overheid inmiddels de grootste partij.

 

De indices

De AEX heeft de toppen van mei dit jaar aangescherpt. Afgelopen week werd het hoogste niveau in 10 jaar tijd bereikt. De crisis ligt ver achter ons. De trend in de daggrafiek is in alle opzichten omhoog.

 

In de uurgrafiek is het kopersgeweld van afgelopen maand te zien. Beleggers hebben haast. Gaps worden opengelaten. Vrijdag was er een kleine domper. De stijgende trend hapert.  Het stijgend trendkanaal werd neerwaarts verlaten.

Wallstreet

De daggrafieken van wallstreet laten nog altijd een groot stijgend kanaal zien. De updates kunt u  LINK KLIK HIER volgen.

De uurgrafieken van wallstreet staan hieronder. De future op de dow jones had een hele sterke start van oktober. Dagelijks nieuwe toppen. Het slot was echter een anti-climax. Kopers zullen maandag direct aan de slag moeten.

S&P500

 

 

 

Komende week:

Het 3e kwartaal is weer afgelopen. Beleggers kijken uit naar de resultaten van de bedrijven. Blijft het sentiment zo goed als nu?

Feit is dat we extreme rust op de markten zien. En extreme jubelstemming. Extreem langdurige stijgingsgperiode. Het kan altijd extremer. We bespreken alles de gehele dag op de VIP-chat.

Wil je een tijdje met ons  meedoen of meelezen? Kijk dan HIER 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort