Een milde correctie op de financiële markten

Vorige week startte een milde correctie op de financiële markten.  Sinds de top van een week geleden zijn de AEX en de DAX inmiddels zo’n 3% kwijtgeraakt. De dalende olieprijs en de dalende dollar kunnen als oorzaak aangewezen worden. Op wallstreet start de correctie wat moeizamer. Is dit de start van iets groters? Of gaan de beurzen na deze rimpel weer verder omhoog? Lees hieronder verder. 

Is de top in de olieprijs bereikt?

Vorige week bereikte de olieprijs de voorlopige top. Sindsdien is de olieprijs aan het zakken. Sinds de bodem van juni zagen we een sterk oplopende olieprijs. Deze stijging lijkt even tot stilstand gebracht. Er is een correctie in de stijging van de olieprijs gaande. De dagtrend is echter nog overduidelijk omhoog.

 

 

Is de bodem in de euro bereikt?

Afgelopen maanden is er een correctie geweest in de euro/dollar. Na de stijging van eerder dit jaar moest de euro een stapje terug. Deze daling is afgelopen week tot een einde gebracht. Kopers in de euro zijn weer actief. Yellen wil een lagere dollarkoers, Draghi wil een lagere eurokoers. Om de beurt krijgen ze gelijk. Voor nu lijkt het erop dat de bodem bereikt is en dat de euro aan een nieuwe stijging is begonnen.

Beurzen lopen vooruit op de economie

Behalve de oliedaling en eurostijging, kan misschien ook de stijging in de rente worden aangewezen als reden van sentimentsdraai op de beurzen. Aan de economische vooruitzichten kan het niet liggen. Die zijn gewoon goed. Of is het zo dat de beurzen hier al veel te ver op vooruit zijn gelopen? Zie hieronder de dagtrends van de AEX en van de dowjones

AEX

Dow jones

Sinds de verkiezing van Trump is het OF stijgen OF consolideren voor wallstreet. Een dalingsgolf is niet geoorloofd. Momenteel heeft de dow jones moeite om de recordstanden vast te houden. Een consolidatie is gestart. Of het komende maand een broodnodige correctie zal worden? Wij denken van wel.

 

Conclusie

Voor de kortere termijn is er een correctie gaande in Europa. Op alle timeframes zichtbaar. Op wallstreet moet het nog beginnen maar zien de indices er overspannen uit. Ook hier is het de hoogste tijd voor een grotere correctie. Afgelopen 5 dagen waren dalend voor Europa. Een bounce lijkt misschien zelfs aanstaande. Ook is het expiratieweek wat nog voor vuurwerk kan zorgen.

Wil je een tijdje met ons meekijken of meedoen?  We verwachten erg veel van komend beleggingsjaar.  Met name op wallstreet kan er veel gaan gebeuren. We hebben een grote aanbieding voor U. Als u een jaar-abonnement neemt voor het jaar 2018, geven we 200 euro korting op het reguliere tarief! Dat is nog niet alles want als u besluit om van deze aanbieding gebruik te maken, hoeft u niet te wachten tot het eind van dit jaar maar kunt u NU meteen al op onze VIP-chat aanwezig zijn en de strategieën voor de komende tijd met ons bespreken!

De reguliere tarieven staan hier: https://optietrading.com/abonnementen/de-vip-service-van-optietrading/

Hoe dan?

Als u van de eindejaarsaanbieding gebruik wilt maken, stuurt u een mail naar info@optietrading.com met de melding: eindejaarsaanbieding 2017. U ontvangt dan een factuur en na betaling bent u VIP-lid t/m 31-12-2018!

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort