Deze week: renteverhoging V.S. en expiratie

De laatste echte handelsweek van het jaar staat in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve. De algehele verwachting is dat de rente woensdag opnieuw verhoogd zal gaan worden. Tevens is aanstaande vrijdag de laatste en grootste expiratie van het jaar. Na deze expiratie sluit de handel de boeken. 

Het jaar 2017 was een sterk beleggingsjaar

Na een zwakkere periode afgelopen maand op het damrak, hadden beleggers er deze week weer zin in. De AEX pluste 2.2% om te sluiten op 547.22 punten. Als we terugkijken naar het jaar 2017 was het eenrichtingsverkeer. Het stijgend trendkanaal in de weekgrafiek van de AEX is nooit neerwaarts verlaten. De 2 laatste grote dalingsgolven waarbij de AEX ruim 100 punten kwijt raakte, dateren uit 2015 en 2016.

 

Correctie? No way!

De Europese beurzen hadden wel periodes waarbij ze het wat moeilijker hadden. Maar altijd was er de helpende hand vanuit wallstreet. De beurzen in de V.S. lieten in een vloeiende beweging zien hoe keer op keer nieuwe all time highs geplaatst konden worden. Een kind kan de was doen. Er is in het hele jaar geen correctie geweest bij de dow jones en de s&p500. Sterker nog: de stijging van 2015 en 2016 kon steiler. En zo geschiedde.

Dow Jones

Venijn in de staart?

Het jaar 2017 kan de boeken in als het jaar van de records op wallstreet. Gaat er nog een vlieg in de soep komen? Hoge bonussen staan op het spell, dat zou alleen al een reden zijn om een verdere stijging te verwachten komende week. Het zou me verbazen als de stijgende trendkanalen het met de finish in zicht gaan begeven.

Hoe staat het momenteel met de dagtrend van de AEX en de DAX? En de beurzen op wallstreet? Deze kunt u VIA DEZE LINK volgen.

 

Expiratie

Aanstaande vrijdag is het weer de 3e vrijdag van de maand. Optie-expiratie. De december expiratie is de grootste van het jaar. Maand, kwartaal en zelfs jaar-opties lopen af. En er worden weer nieuwe 5-jaars opties geïntroduceerd. Na deze week neemt de handel een paar weken verlof. De omzetten op de beurzen zijn dan extreem laag. Daar komt bij dat de kerstdagen net na het weekend vallen. Dus er volgen een paar lange weekenden. EnjoY!

De service Optietrading

We volgen veel beurzen op de voet en bespreken continue de mogelijkheden. Niet alleen met opties, maar ook CFD, boosters en turbo’s worden posities ingenomen op verschillende beurzen.

Wil je de service optietrading leren kennen? Meelezen of meedoen op de chat? Neem eens een kennismakingsabonnement, het verplicht je tot niets!

Abonnementen

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort