Vermoeidheidsverschijnselen op Wallstreet

Wallstreet begint vermoeidheidsverschijnselen te vertonen. Alle maatgevende indices zijn uit de parabolische stijging gevallen. Bij een parabolische stijging gaat de stijging steeds steiler. Zonder correcties. Dat proces was afgelopen 2 jaar bezig en lijkt nu ten einde te zijn. Met nadruk op ”lijkt” want het is nog prematuur om al zeker te kunnen stellen dat de stijgingen helemaal klaar zijn. 

Eenrichtingsverkeer

De laatste jaren is het eenrichtingsverkeer op wallstreet. Correcties zijn nooit aan de orde. De langste aaneengesloten stijging zonder correctie van betekenis is nog altijd gaande. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in grote parabolische stijgingen overal. Tot gisteren. Een grote verkoopgolf overspoelde de markten. Of dit de start van een grote ommekeer is, is in dit stadium nog niet zeker. Het heeft er nu wel alle schijn van dat er eindelijk een gezonde correctie kan starten.

Dow jones

S&p500

Nasdaq

Boeing 

 

Boeing is het grootste fonds binnen de dow jones. Het aandeel heeft een indrukwekkende stijging laten zien. Afgelopen week is de stijging gestopt en is ook dit aandeel uit de parabool gezakt. TOP.

Caterpillar

Een ander zwaargewicht binnen de dow jones is Caterpillar. Dit aandeel is ook uit de parabool gezakt.

 

Amazon

Niet alle aandelen zijn uit hun parabool gevallen. Amazon bijvoorbeeld, gaat maar door.

Facebook

Niet alle aandelen en indices laten parabolische beweging zien. Veel aandelen zitten in stijgende wiggen. Er is echter wel een gelijkenis: ook stijgende wiggen zijn grote toppatronen. Maar er is pas een ”GO” als het aandeel uit de wig is gezakt. Dat is bij facebook bijvoorbeeld nog niet het geval.

 

Resultaten

Het cijferseizoen is in volle gang. Vaak zien we grote bewegingen als bedrijven hun resultaten presenteren.  Vandaag is het de beurt aan facebook, microsoft, payPal, AT&T, Boeing, Qualcomm en eBay.

Morgen volgen Apple, Amazon, Alibaba, Google, Visa, Mastercard en Amgen. Het gaat te ver om al deze aandelen hier te plaatsen. Op de chat van optietrading komen alle bedrijven op aanvraag aan de beurt. Neem eens een kijkje?

Abonnementen

Rene vd Vondervoort