Europa eindigt de week sterk; wallstreet in mineur

Europa sterk; wallstreet in mineur. Deze expiratieweek eindigde spectaculair voor de AEX en DAX met een sterk slot-offensief. Het verlies van het begin van de week kon weggepoetst worden. Wallstreet had last van de dure dollar en eindigde de week in mineur. En nu? 

De trend van de AEX

De AEX is uit de stijgende wig gevallen. Maar de daling komt niet op gang. De index is per saldo afgelopen week niet van zijn plaats gekomen. Het sterke slot laat zien dat de kopers nog altijd duidelijk aanwezig zijn.

Daggrafiek AEX: de AEX blijft dichtbij huis. Geen grote bewegingen. Wachtend op..

 

 

 

In de uurgrafiek is de stijgende wig van vorige week neerwaarts doorbroken. De daling stopte echter al snel. Lager dan 530 punten lukte deze week niet. Na een paar zijwaartse dagen volgde er vrijdagmiddag een sterk offensief om de week weer neutraal af te kunnen sluiten.

De trend van de DAX

De DAX zakte aan het begin van de week verder, maar ook hier was de vrijdag sterk zodat er per saldo weinig is gebeurd op weekbasis. De DAX blijft dichtbij zware weerstand hangen.

Wallstreet

De nieuwe reeks all time highs van vorige week kon de nasdaq afgelopen week niet vasthouden. De index moest iedere dag een stapje terug. In de daggrafiek is de nasdaq nu aanbeland bij de onderkant van het stijgend trendkanaal. De bulls van een week geleden moeten weer aan de bak. Anders worden de beren wakker. En die hebben honger.

De dow jones heeft afgelopen week geen richting gekozen. De onderkant van de ruit werd de laatste dagen steeds getest maar niet doorbroken. Het gaat erom spannen komende week!

 

 

De korte trend

tenslotte de korte trend op wallstreet. Afgelopen week werd de stijging van de week ervoor gedeeltelijk teruggedraaid. Meest opvallend is het koersverloop van afgelopen vrijdag. Terwijl de beurzen in Europa omhoog schoten, gebeurde dit op wallstreet NIET. De nasdaq en s&p500 eindigden zelfs dichtbij week-LOW.

Dow future 

S&P500

Nasdaq

Conclusie:

De duidelijkheid over het vervolg is uitgesteld. Beurzen hebben nog geen kleur bekend. De dow zit nog in de ruit en een vervolgrichting is nog niet gekomen. Vol verwachting klopt ons hart!

 

Wil je optietrading leren kennen? Meedoen of meelezen in onze chat?  Bekijk ons kennismakingsabonnement, het verplicht je tot niets!

 

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort