De euforie op de beurzen houdt aan

De euforie op de beurzen houdt aan. De AEX kon weer boven de 550 punten klimmen. Dat was sinds februari niet meer gelukt. Wallstreet ging ook lekker, maar de cijfers van Dow-fondsen Goldman Sachs en IBM werden uiteindelijk niet positief ontvangen. Vandaag is ASML aan de beurt met de resultaten.  

Euforie houdt aan

De geo-politieke spanningen worden naar de achtergrond gedreven. Beleggers hebben sinds een paar weken alleen oog voor oplopende koersen. De dip van afgelopen maanden moet zo snel mogelijk worden vergeten. De aanval is de beste verdediging. Blijven kopen dus. Bij weerstanden worden extra zetjes gegeven alsof de weerstanden niet bestaan. Appeltje eitje.

Morning call AEX

De AEX eindigde boven de 550 punten. Het gap van februari jl. werd hiermee gesloten. Een sterke zet. Het gaat in een rap tempo.  Nadat de bodem bij 520 een paar keer goed is aangestampt hebben beleggers haast. De volgende weerstand ligt nu op 555 punten.

ASML

Vanmorgen voorbeurs rapporteerde aex-zwaargewicht ASML de resultaten.  De resultaten waren NET boven verwachting. Of het genoeg is om verder te stijgen, is afwachten.

 

Morning call wallstreet

Goldman Sachs

Goldman Sachs is een van de grootste dow-fondsen. Voorbeurs werden resultaten gepresenteerd die beter waren dan verwacht. Het aandeel opende 1% hoger. Maar er volgde een grote verkoopgolf. Bij het slot stond er 1.65% verlies.

IBM

Een andere zwaargewicht binnen de dow jones, kwam nabeurs met resultaten. Die werden eveneens negatief ontvangen. Er was wat angst in het laatste kwartier NET voor de resultaten. Dat laat de laatste grote rode kwartiercandle zien.

In de nabeurshandel ging het aandeel onderuit.

Dow Jones

De dow jones is nog niet boven de top van maart uitgebroken. Maar wat scheelt het. Trendmatig is het nog geen gelopen race. De koersontwikkeling van afgelopen weken lijkt nog altijd op een stijgende wig. En dat belooft dan weer een nieuwe dalingsgolf. Tenzij de dow jones gewoon blijft stijgen,  dan vervalt dit patroon. 3 keer raden wat er dus gebeurt..

Nasdaq

Ook de nasdaq is nog niet boven de top van maart uitgebroken. Maar de potentiële wig die er stond, is niet meer. Resteert een sterk stijgend trendkanaal wat er staat sinds de bodem van begin april. De nasdaq noteert inmiddels wel overbought (RSI boven de 70), maar de verkopers houden zich koest. Ze weten dat ze kansloos zijn. De euforie viert weer hoogtij!

Waar moeten we vandaag op letten?

De agenda vandaag:

Agenda

 

Voor de doe-het-zelver:

De trends van de beurzen staan ook hier: (koersen verversen automatisch)

Grafieken van indices, goud en zilver