Het woord is aan unilever

Vandaag is het woord aan AEX-fonds unilever. De resultaten werden voorbeurs gepresenteerd.  Wat zal de beursdag gaan brengen? Hoe staan de beurzen er trendmatig voor? Waar moeten we gedurende de dag op letten? In de dagelijkse morning call AEX en Wallstreet leest u het. 

Kwartaalresultaten

De resultaten gisteren van ASML waren beter dan analisten hadden verwacht. Toch leverde het aandeel aan het eind van de sessie ruim 2% in om te sluiten op 166.25. We zien dit bij veel bedrijven die met resultaten komen. De cijfers an sich zijn goed, maar de beurskoers is er vaak al op vooruitgelopen zodat beleggers na de cijfers toch even afscheid van het aandeel nemen.

Hetzelfde zagen we gisteren bij IBM en bij Goldman Sachs. Vanmorgen is het de beurt aan AEX-fondsen unilever en wolters kluwer.

Een eerste blik op de toelichting bij de resultaten van unilever zijn prettig. Unilever verhoogt het dividend en gaat voor 6 miljard euro eigen aandelen inkopen. Dat willen beleggers horen!  Het aandeel staat er trendmatig niet zo best voor. Wellicht geeft dit nieuws een nieuwe impuls aan het aandeel.

Unilever

Morning call AEX

De AEX eindigde opnieuw boven de 550 punten. Het koersdoel van 555 punten is gisteren op een haar na bereikt. In de uurgrafiek is sinds de bodem een grote stijgende wig ontwikkeld. De meest gangbare richting na een stijgende wig is een daling. We wachten rustig af of dat ook dit keer het geval is.

 

Morning call wallstreet

 

Een soortgelijke wig als bij de AEX, zien we ook bij de dow jones future. De wig is ook hier nog altijd niet afgerond. Gaat de vervolgrichting omlaag worden? Of is het dit keer anders?

Waar moeten we vandaag op letten?

De agenda vandaag:

Agenda

Voor de doe-het-zelver:

De trends van de beurzen staan ook hier: (koersen verversen automatisch)

Grafieken van indices, goud en zilver

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort