AEX worstelt met de uitbraak op 550

Eerder deze week kreeg de aex verschillende bullishe signalen. De voormalige zware weerstand bij 550 punten werd opwaarts uitgenomen. Aan de andere kant is die uitbraakzone nog niet echt overtuigend beslecht. Gaat het de boeken in als een valse uitbraak? Over valse uitbraken gesproken: zie de dow jones! 

 

Morning call AEX

Uitbraak boven 550?

In de daggrafiek is te zien dat de 550-puntengrens opwaarts is uitgenomen. Een bullish signaal. Sinds de 3-dubbele bodem bij 520 is de AEX sterk stijgend. De laatste candle (de koersen van gisteren) geeft aan dat het even welletjes is met de stijging. Er staat een grote rode topcandle. Het stijgend kanaal is nog net in tact. Blijft de AEX boven de 550, dan is dat bullish; is het weekslot echter onder de 550 punten, dan lijkt een nieuwe correctiefase te starten.

 

De uurgrafiek van de AEX laat het beeld van de laatste weken zien. Er staat nog altijd een groot gap open tussen de 530 en 533.70. Beleggers hadden de afgelopen weken haast. Er staat een smal stijgend trendkanaal. De stijging hapert sinds gisterenmiddag. Maar, precies op de 550 punten werd steun gevonden. Mocht die steun het vandaag niet houden, dan laat ook dit timeframe zien dat er een correctiefase aan zit te komen.

 

Morning call wallstreet

Uitbraak naar boven?

Net als bij de AEX, zien we ook dat de dow jones afgelopen week is uitgebroken. Er ontstaan nieuwe bullishe signalen. Sinds de parabolische top van afgelopen februari, is er een patroon van lagere toppen. Blijft dit zo?

Begin deze week was er een opwaartse uitbraak boven de dalende lijn. Dit is een bullish signaal. Afgelopen dagen is ook weer duidelijk te zien dat de opwaartse beweging (en hiermee dus de opwaartse uitbraak) hapert. De uitbraak staat er, maar het is net als bij de AEX nog niet overtuigend.

 

Futures ES en NQ 

Een blik op de futures van wallstreet (ES is future op de s&p500 en NQ is de future op de nasdaq)

De koersontwikkeling van afgelopen weken is bullish. Sinds de bodem staat er een stijgende trend. Echter: ook hier hapert het. Er zijn nieuwe impulsen nodig om een verdere stijging te realiseren. Onder de steunlijn zou een duidelijk verkoopsignaal komen en start ook hier een nieuwe correctie.

De service optietrading

We volgen de dagelijkse ontwikkelingen op de voet. Wilt u een tijdje meelezen / meedoen op onze chat? Neem dan het kennismakingsabonnement! We handelen in opties en turbo’s op de verschillende indices. U bent welkom!

Kennismaken met de service optietrading!

 

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort