Philips steelt de show op hoger damrak

De cijfers van Philips werden positief ontvangen op een beurs die zwak startte maar gedurende de dag steeds sterker werd. Het aandeel Philips pluste 5.5% bij een AEX die 0.70% steeg.  Wallstreet kon niet mee in de feestvreugde en eindigde licht lager. Nabeurs kwam Alphabet (google) met resultaten. 

 

Philips

Waar ASML en UNILEVER teleurstelden, was er feest na de presentatie van de cijfers van PHILIPS. Het aandeel pluste 5.5%, wat goed was voor 1.7 AEX-punt. De helft van de hele stijging van de AEX gisteren, kwam dus door de stijging van Philips.

Morning call AEX

De AEX begon zwak met rode standen op de borden. Om 10.00 uur kwamen de kopers en die bleven tot het eind van de sessie actief. 8 groene uurcandles achter elkaar. Een knappe prestatie. De AEX heeft doel 555 weer binnen handbereik. Wat vorige week niet lukte, lijkt vandaag wel het geval.

 

Morning call WallStreet

Op WallStreet was het enthousiasme minder groot. Het lukte niet om de dag positief te sluiten. Vorige week zijn de indices uit hun stijgend kanaal gezakt en sindsdien staan er lagere toppen en bodems. Een dalend trendkanaal.

Uitgelicht: alphabet

Nabeurs presenteerde alphabet de resultaten. Deze waren ruim beter dan verwacht. Alphabet boekte een nettowinst van 9.4 miljard dollar, tegen 5.4 miljard dollar een jaar eerder. De omzet steeg met 26% tot 31.15 mljard dollar. Het aandeel noteert licht lager in de voorbeurshandel vandaag.

 

Waar moeten we vandaag op letten?

Vandaag is het de beurt aan AEX-fondsen AKZO NOBEL en RANDSTAD om hun resultaten te presenteren.

De agenda vandaag:

Agenda

 

Wil je een tijdje met ons meelezen of meedoen of de VIP-chat? Dat kan bijna gratis. Neem nu een kennismakingsabonnement, het verplicht je tot niets!

Kennismaken met de service optietrading!

 

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort