Opnieuw een sell-off op WallStreet

De AEX hield zich goed staande gisteren. De gepresenteerde cijfers van akzo en randstad  werden niet goed ontvangen, maar zwaargewichten shell en unilever zorgden voor de uiteindelijk 0.40% winst voor de AEX. Wallstreet had opnieuw een belabberde dag met een sell-off in de avond. 

Resultaten

Akzo en randstad presenteerden voorbeurs de resultaten. Deze vielen niet goed. De fondsen eindigden 2.3% resp. 2.7% lager. De uiteindelijke winst van de AEX kwam door grote plussen van shell en unilever die beide ruim 1% konden aandikken. Morgen zal shell met resultaten komen. De verwachtingen met de hoge olieprijs zijn hoog gespannen.

Sell-off

Bij het slot van de Europese markten, stonden de beurzen op wallstreet nog onveranderd. Maar in de avond kwam er veel verkoopdruk. Het werd uiteindelijk een stevige sell-off met minnen van ruim 2%  voor de nasdaq. Alphabet was de gebeten hond na de presentatie van de resultaten. Het aandeel zakte bijna 5%. Maar ook andere FANG aandelen verloren fors. (Amazon –3.8% Netflix 3.6% en Facebook -3.7%)

Trend AEX

De AEX blijft er goed bij liggen. Een hogere top gisteren voor de AEX. De aex was hiermee de uitzondering, want de overige beurzen konden geen hogere top plaatsen. Een knappe prestatie dus!

Trend DAX

De dax heeft na gisteren een dubbele top staan. Waar de AEX een sterke middag had, moest de DAX juist wat inleveren om net onder de wig te sluiten. De AEX was nog niet zo ver.

 

De trend op WallStreet

Een klassiek patroon op wallstreet. Overal hetzelfde beeld. Een stijgende wig; aan het eind van de wig een death cross (pijl) ; daarna een val uit de wig en aan het eind een versnelling down.

DOW FUTURE

NASDAQ future

 

Waar moeten we vandaag op letten?

Vandaag noteren BAM en ING ex-dividend. Vanavond nabeurs mag vuurwerk worden verwacht. Een hele lijst resultaten o.a. Facebook, VISA, paypal AMD en ebay.

De agenda vandaag:

Agenda

 

Wil je een tijdje met ons meelezen of meedoen of de VIP-chat? Dat kan bijna gratis. Neem nu een kennismakingsabonnement, het verplicht je tot niets!

Kennismaken met de service optietrading!

 

Na de sell-off van gisterenavond zal het geen verbazing zijn dat Europa lager gaat openen. We bespreken de markten de hele dag op onze chat. Doe je mee?

Rene vd Vondervoort