Gaat Draghi het einde van QE vandaag aankondigen?

Vandaag heeft beleggersland een volle agenda. Verschillende aex-fondsen presenteren hun resultaten. En op wallstreet is het een topdrukte. Tussen al het cijfergeweld in mag Draghi vanmiddag zijn nieuwste plannen bekendmaken over de snelheid van het afbouwen van QE.

Resultaten

het grootste AEX-fonds shell presenteert vandaag de resultaten over het afgelopen kwartaal. De olieprijs is afgelopen jaar enorm aan het stijgen, wat natuurlijk goed is voor de winstgevendheid voor het olie-en gasfonds. Andere AEX-fondsen die vandaag voorbeurs de boeken openen zijn KPN en Philips Lighting.

Hieronder een uiteenzetting van de olieprijs van afgelopen jaar met de prestaties van het aandeel shell.

De prijs van een vat Noordzee olie is sinds de bodem van juni vorig jaar bijna verdubbeld. Er was een dipje in februari, maar de laatste maanden is de olieprijs verder opgelopen. Een sterk stijgende trend.

De olieprijs

Het aandeel shell had eveneens een dip in februari, maar is sindsdien hersteld. De vraag is of het aandeel niet te ver vooruitgelopen is op de cijfers van vandaag.

Shell

Morning call aex

De Europese beurzen hadden een zwakke dag gisteren. het stijgend trendkanaal van de AEX is neerwaarts doorbroken. De vraag is of er een correctie mag starten. En zo ja, tot hoe ver dan?

Draghi

ECB-baas Draghi komt vanmiddag met zijn nieuwe rentebesluit. En de toelichting. De vraag die speelt is of hij concreet gaat zijn over de definitieve afbouw van het verruimingsbeleid (QE). De economie in Europa zou namelijk al gepiekt kunnen hebben gezien de wat zwakkere macrocijfers van afgelopen tijd. We wachten af wat Draghi gaat melden.

Morning call Wallstreet

De futures zijn vannacht opgeveerd. Niet genoeg om de dalende trend te doen draaien.

es

Het veelgeplaagde facebook kwam nabeurs met resultaten die goed waren. In de nabeurshandel pluste het aandeel 12 dollar. De nasdaq futures staan vanmorgen fors hoger. Ook hier is het nog niet voldoende voor een trenddraai.

nq

Waar moeten we vandaag op letten?

De resultaten van gisteren nabeurs worden per saldo goed ontvangen. De opening vandaag is hoger voor de beurzen. Hoe goed zullen de resultaten van shell worden ontvangen? Vandaag noteert AEX fonds RELX ex-dividend. Vanmiddag resultaten van onder meer nokia, UPS en GM. Vanavond nabeurs mag opnieuw vuurwerk worden verwacht. Een hele lijst resultaten zoals amazon, microsoft en intel.

De agenda vandaag:

Agenda

Wil je een tijdje met ons meelezen of meedoen op de VIP-chat? Dat kan bijna gratis. Neem nu een kennismakingsabonnement, het verplicht je tot niets!

Kennismaken met de service optietrading!

Rene vd Vondervoort