Amazon geeft de techsector weer glans!

Superdonderdag werd een knotsgekke handelsdag. Na een bedrukte start was het wachten op Draghi en Wallstreet.  Toen de rente en de euro in de middag wat daalden, gingen alle remmen los. De kers op de taart kwam van Amazon. De euforie in de techsector is weer helemaal terug! 

Resultaten

Op het damrak waren de ogen gericht op de kwartaalresultaten van AEX-fondsen Shell, KPN, Philips Lighting en Galapagos. Deze fondsen lieten stuk voor stuk grote uitslagen zien. Shell opende 2% lager maar kon dit verlies aan het eind van de sessie grotendeels terugdraaien. KPN pluste ruim 4%. PL stelde teleur: ruim 13% ging de koers onderuit. Galapagos daalde 1.6% bij het slot. De AEX wist een openingsverlies om te zetten in een winst en eindigde een half procent hoger op 554.41 punten. De ECB hield de rente ongemoeid. Er kwamen geen verrassingen in de toespraak die Draghi gaf.

Hieronder zien we het ”moment van de dag”  Om 16.00 uur zakte de euro plots een vol cent. Dit was het startschot voor de stijging van de Europese beurzen.

Morning call AEX

De AEX is uit het stijgend trendkanaal gevallen. Er is slechts een beperkte daling op gevolgd. De steun op 549 heeft het gehouden. Het slot was erg sterk, de weg naar boven lijkt weer open te liggen. Onder 549 is berenvoer, maar zolang de AEX daarboven blijft is de uptrend in tact.

Morningcall WallStreet

Dow jones

De dow jones is de klap van begin deze week nog niet te boven. Maar de index doet zn best. Er staat inmiddels een stijgend trendkanaal. Maar dan moet de stijging nu wel doorzetten, anders staat er gewoon weer een lagere top en ligt de weg naar beneden weer open!

Nasdaq 

Na de death cross vzn begin deze week volgde een stevige daling.  De val is echter alweer abrupt gestopt en het is een V-shape geworden. Er staan nog geen nieuwe toppen, maar wat scheelt het.

uitgelicht: amazon

Wallstreet had een hele batterij aan resultaten. De stemming zat er goed in. De tech. sector is weer helemaal hot. De correctie van afgelopen weken lijkt vergeten. Beleggers zitten weer in de ”risk-on” modus. De cijfers van amazon waren veel beter dan verwacht. Het aandeel pluste 100 dollar in de nabeurshandel.  Een nieuwe hoogste koers ooit werd bereikt!

Waar moeten we vandaag op letten?

De resultaten van gisteren nabeurs worden per saldo goed ontvangen. Met name de nasdaq future noteert fors hoger. Europa kan licht hoger openen. Het is voor de AEX en DAX uitkijken of het lukt om een hogere top te plaatsen. Dat is nog altijd niet gelukt.  Een echt verkoopsignaal komt er voor de AEX pas onder de 549 punten. Dat niveau lijkt weer ver weg nadat er gisteren weer duidelijke steun kwam.  AEX-fonds Gemalto komt met de resultaten.

De agenda vandaag:

Agenda

Wil je een tijdje met ons meelezen of meedoen op de VIP-chat? Dat kan bijna gratis. Neem nu een kennismakingsabonnement, het verplicht je tot niets!

Kennismaken met de service optietrading!

Rene vd Vondervoort