Gaat Trump vandaag de IRAN deal frustreren?

Gisterenavond kondigde Trump onverwacht via twitter aan dat hij morgen (vandaag dus) een besluit openbaar gaat maken over de bestaande nucleaire deal met IRAN. Dit stond eigenlijk gepland voor a.s. zaterdag. Na deze tweet zakte de olieprijs.

IRAN

Trump dreigt al langere tijd dat hij de IRAN-deal uit 2015 wil terugdraaien. De rest van de wereld probeert hem te overtuigen van het feit dat IRAN zich aan de afspraken houdt en Trump dit dus niet moet doen, maar Trump is niet overtuigd. Vandaag (vanavond) krijgen we te horen of Trump de daad bij het woord gaat voegen.

Extra update in de avond: het is definitief

 https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/05/trump-trekt-zich-terug-uit-irandeal-613381/

Olieprijs

De olieprijs is al jaren aan het stijgen en is inmiddels boven de 70 dollar gekomen. Na het tweetje van Trump gisteren zakte de olieprijs.

Rust is terug

De laatste weken is de rust volledig teruggekeerd op de markten. De omzetten zijn laag en de bewegingen zijn klein. De paniek van een paar maanden geleden ligt ver achter ons. De paniekbarometer VAEX staat weer op een laag niveau. Optieprijzen zijn weer goedkoop te noemen.

De rente in de VS

De rente in de VS is aan het oplopen. Hieronder 2 grafieken van de 10-jaarsrente.

In de eerste grafiek is te zien dat de rente de 3% weer bereikt heeft. De top uit 2014 is bereikt. De grafiek eronder laat de ontwikkeling van de 10-jaarsrente sinds 1965 zien.

 

 

Morning call AEX

De beurzen zijn nog allemaal bezig met het herstel sinds de klap van januari-februari. Overal staan sindsdien lagere toppen. Maar de herstelbeweging is nog gaande, dus of die lagere toppen blijvend zijn is de vraag.

 

Morning call Wallstreet

Er ontstaan wat toppatroontjes bij de ES en de NQ. Het is nog pril. Het moet zich nog gaan ontwikkelen.

Waar moeten we vandaag op letten?

AEX-fonds DSM kwam vanmorgen met niet-verrassende resultaten. Vandaag zullen beleggers een afwachtende houding aan kunnen nemen. Wachten op duidelijkheid van Trump. De futures voorspellen een vlakke start.

Agenda

 

Wil je een tijdje op de VIP-chat van optietrading aanwezig zijn? Meelezen of meedoen? Neem dan een kennismakingsabonnement, het verplicht je tot niets!

Kennismaken met de service optietrading!

Een goede handelsdag!

Rene vd Vondervoort