De financiële markten blijven rustig

Trump heeft gisteren een streep gehaald door de nucleaire deal met IRAN uit 2015.  Het volgende stokpaardje van Obama verdwijnt hiermee de prullenbak in.  De financiële markten blijven rustig. Op het oliefront was de onrust wel merkbaar. 

Einde nucleaire deal met IRAN?

Trump gaf een tijd geleden al aan dat hij van de nucleaire deal met IRAN af wilde. Het was immers de slechtste deal ooit. Gisteren voegde hij de daad bij het woord. Europa wil wel verder gaan met de deal. Hoe dan?

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180508_03504180

De financiële markten bleven er gisterenavond rustig onder. Het kwam immers niet onverwacht. De olieprijs maakte eerst een duikeling, maar na de woorden van Trump stond de olieprijs weer snel boven de 70 dollar.

Olieprijs 

Morning call AEX

Er is trendmatig nog geen duidelijkheid of de top er al staat. Gisteren werd de 560 punten op een haar na aangetikt, waarna een terugslagje volgde. De drang omhoog blijft echter duidelijk aanwezig. De AEX lijkt op weg naar een nieuwe top boven de 560.

Morning call wallstreet

Er was gisterenavond een kortstondige reactie down na Trump. Het mag geen naam hebben. De futures blijven in de top-zone hangen. De drang omhoog blijft aanwezig. Onzekerheden worden genegeerd.

S&P500

NASDAQ

Enige terughoudendheid voor de beurzen lijkt me op zijn plaats.  De wereld is sinds gisteren iets onveiliger geworden. De rente is aan het oplopen. De olieprijs is weer steady boven de 70 dollar. Inflatie aanwakkerend. De markten zien het anders. En de markten hebben altijd gelijk, ook als ze geen gelijk hebben.

De futures zijn niet onder de indruk vanmorgen. De opening van de Europese beurzen is licht hoger. ING kwam met meevallende resultaten. Er werd gerekend op een winstdaling. Het werd een winststijging met 7%. Ook de resultaten van AHOLD vielen iets hoger uit dan verwacht. Een volle agenda met kwartaalresultaten.

Grafieken van indices, goud en zilver

Rene vd Vondervoort