Shell smaakmaker door hogere olieprijs

AEX-zwaargewicht shell zorgde er gisteren met een stijging van 3.5% in zijn eentje voor dat er een winst te behalen viel op het damrak. De AEX eindigde daardoor ruim een half procent hoger op 561.51 punten. Cijfers ING vielen verkeerd. 

Shell

De hogere olieprijs gaf vleugels aan het aandeel shell.  Hieronder is te zien hoe de stijging van shell gemeten wordt in deze index. Shell zorgde voor een stijging van de AEX van 3.21 punten. De AEX zelf steeg 3 punten, dus we kunnen stellen dat shell in zijn eentje de AEX omhoog kreeg gisteren.  Zonder shell was er een kleine min. De cijfers van ING vielen slecht. Het aandeel eindigde 2.8% lager.

Shell op hoogste koers ooit

Sinds de bodem van februari 2016 is het aandeel shell in waarde verdubbeld. Hieronder de performance van het aandeel de afgelopen 34 jaar. Los van deze koersontwikkeling keert shell ook elk kwartaal dividend uit. Vandaag gaat het aandeel ex-dividend van 47 cent.

Olieprijs

Na de top van 2014 en de val daarna, zit de olieprijs weer stevig in de lift. Inflatie aanwakkerend. Afgelopen dagen is de oude weerstand bij de 70 dollar opwaarts verlaten. De volgende zware horde is de oude top uit 2015 die bij 82 dollar ligt.

Morning call AEX

De opmars van de beurzen lijkt niet te stuiten. Overal staan nog wel lagere toppen, maar in dit tempo met dit sentiment houden de lage toppen geen stand. Weerstanden worden met gemak uitgenomen.  De volgende weerstand ligt vandaag te wachten bij de 562-zone. Gaat ook deze weerstand eraan?

 

Morning call wallstreet

Wallstreet heeft nog een paar hordes te gaan om ook hier af te rekenen met lagere toppen. Het lijkt een kwestie van tijd. De drang omhoog is weer helemaal terug!

S&P500

NASDAQ

De beurzen vandaag

Het is Hemelvaartsdag. De beurzen zijn vandaag wel open. Maar de omzetten zullen laag zijn. Shell noteert dus ex-dividend. De stemming zit er goed in. Alles kan weer hoger van start.

De agenda

Agenda

Rene vd Vondervoort