De rally op Wallstreet houdt nog even aan

De rally op Wallstreet houdt nog even aan. We kunnen weer een plusdag bijschrijven voor de beurzen. Of het nou de dalende euro is, de stijgende olieprijs of de stijgende lange rente is, het maakt voor de beurzen weinig uit. Kopers blijven aan zet. 

Rally houdt aan

Euro dollar

De euro is de laatste weken aan het wegzakken ten opzichte van de dollar. Het stijgend trendkanaal is neerwaarts verlaten. De euro zit hiermee in een correctiefase. Inmiddels laat de RSI (onder de grafiek) zien dat er te veel verkocht is. Oversold. De candle van gisteren gaf duidelijke steun aan. Een tegenreactie omhoog kan van start gaan. Trendmatig blijft het er echter belabberd uitzien zolang de euro onder de dikke rode lijn noteert.

Olie

De olie-aandelen wereldwijd doen het super. De stijging van de olieprijs is daar uiteraard de grootste  oorzaak van. Er is geen teken van zwakte te zien. De stijgende trend blijft duidelijk in tact.  Voor consumenten is dit slecht nieuws. Stijgende olieprijs is inflatie aanwakkerend. Benzine wordt snel duurder, maar ook andere olie-gerelateerde producten.

Rente VS

De lange rente in de V.S. is hard aan het oplopen. De 10-jaarsrente staat inmiddels op 3%. De financiële markten doen er weinig tot niks mee.

De rentemarkt en obligatiemarkt voelt de stijgende rente natuurlijk wel. Obligatiekoersen dalen stevig.

Morning call AEX

Geen verandering in de trend van de laatste weken. Het stijgend kanaal (wig) is in tact. De drang naar boven blijft elke dag aanwezig. Kopers op alle niveaus.

Morning call Wallstreet

Ook op wallstreet is de stijging de hele week in tact gebleven. Zijwaarts of hoger, geen tijd voor een correctie.

S&P500

NASDAQ

De beurzen vandaag

De beurzen hebben ondanks alles, de week zeer goed doorstaan. Alle dagen plussen. Veel handelaren hebben al sinds woensdag vrij in verband met Hemelvaart gisteren. Ook vandaag zullen de omzetten minimaal zijn. De kopers hebben de touwtjes stevig in handen. Dat zal vandaag niet anders zijn. De futures starten vanmorgen vlak. Vanmiddag mag Draghi weer een verhaaltje vertellen.

 

Agenda

 

Vragen? Mail info@optietrading.com

 

Tot zo op de chat en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort