Rondje winstnemingen ligt op de loer

Er is een indrukwekkende stijging op de beurzen gaande. Na de val van januari waren beleggers een tijdje terughoudend, maar de laatste weken gaan de financiële markten weer hard omhoog.  De hoogste tijd voor een rondje winstnemingen. 

Winstnemingen liggen op de loer

De stijging van afgelopen 2 maanden heeft overal de vorm gekregen van een grote stijgende wig. Het eindstation lijkt gepasseerd. Bij de AEX is dit nog niet te zien, want de index eindigde gisteren bij het hoogste niveau in maanden. Op wallstreet zagen we wel het begin van een mogelijke trenddraai.

Afgelopen maand zakte de paniekbarometer  VAEX steeds verder. Opties worden steeds goedkoper. Er wordt geen grotere beweging meer ingeprijst.  Alle rust op de markten. Is de bodem van de VAEX bereikt?

 

Morning call AEX

De top van januari lag op 573 punten. De aex is weer dichtbij deze top gekomen. De vraag is of het laatste zetje up nog kan komen. De markten raken vermoeid.

Morning call Wallstreet

De grote stijgende wiggen lijken in de eindfase te zijn beland. Het lijkt erop dat de top er even staat. De verkopers kunnen wakker worden. Het is echter nog te vroeg om dit met zekerheid te kunnen zeggen. Het begin van een draai lijkt er te staan.

 

 

 

Waar moeten we vandaag op letten?

In de agenda staan de belangrijkste macrodata van vandaag.

Agenda

 

De start van de handel vandaag is negatief. De Europese beurzen kunnen wat lager van start.

Wil je een tijdje met ons meelezen / chatten? Dat kan, bijna gratis!

Kennismaken met de service optietrading!

 

Rene vd Vondervoort