Zwakke euro zorgt voor sterke beurzen

De beurzen blijven er nog altijd sterk bij liggen. Ondanks de stijgende rente. En ondanks de onrust in Italië.  De AEX eindigde gisteren voor de 9e dag op rij in de plus. Het slot was 0.11% hoger op 565.13 punten. De zwakke euro helpt daarbij. 

Zwakke euro en sterke dollar

De euro is al een tijdje aan het kwakkelen. Na de top van begin dit jaar op 1.25 $ is het stijgende trendkanaal verlaten. Een dalende euro is goed voor de Europese export. Draghi zal er dan ook niet om rouwen. De rest van de wereld klaagt inmiddels wel dat de dollar steeds sterker wordt. Veel ”emerging markets”  hebben schulden in dollars. En als de dollar dan in waarde stijgt, stijgt de schuld ook in waarde.

 

Stijgende rente

Door de stijgende rente in de V.S. blijven obligatiekoersen zakken.  De rente is al een half jaar aan het stijgen, maar de beurzen halen hun schouder op, laten het links liggen.

 

Morning call AEX

Er is nog altijd geen teken van zwakte te zien bij de AEX. De index zit aan het einde van de wig en zal moeten kiezen. De normale beweging na een stijgende wig is de andere kant op. Beleggers vinden dit keer van niet. De weg naar beneden komt niet op gang.

 

Morning call WallStreet

 

Op wallstreet waren er begin deze week wel wat winstnemingen. Maar het was van korte duur. De beweging omlaag zet vooralsnog niet door. De markten zitten in een periode waarbij elke kleinst mogelijke daling meteen wordt teruggedraaid.

S&P500

NASDAQ

Waar moeten we vandaag op letten?

In de agenda staan de belangrijkste macrodata van vandaag.

Agenda

Wil je een tijdje met ons meelezen / chatten? Dat kan, bijna gratis!

Kennismaken met de service optietrading!

Tot zo op de chat en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort