De G-7 top leidt niet tot verzoening

De G-7 top van afgelopen weekend heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. De V.S. blijft veel zaken anders zien dan de overige landen. Het handelsconflict is nog niet opgelost. Trump wil ook Poetin terug aan de onderhandelingstafel.  De wereldverbeteraar is nu in Singapore voor de volgende klus. 

G-7 top

De top van de G7 in Canada is zaterdag geëindigd in chaos.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/06/10/trump-torpedeert-g7-verklaring-na-twist-met-trudeau-a1606038

Singapore

Morgen is in Singapore de langverwachte ontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse dictator UN. De veiligheidsmaatregelingen zijn enorm. Op het programma staat het ontmantelen van het nucleaire programma van Noord-Korea. De hele wereld zal toekijken of Trump ook deze klus gaat klaren. Aan zelfvertrouwen geen gebrek!

Morning call AEX

Het is in dit stadium van de trend de vraag of de AEX een lagere top aan het maken is. Na de top o[ 573 punten van 22 mei neemt de AEX gas terug. Er is afgelopen week een stijgend trendkanaaltje ontstaan. De index zit in een tussenfase. De vraag is hoe lang het huidige stijgend kanaal het houdt. Komt er een nieuwe aanval op een hogere top ? Of ontbreekt de kracht en wordt het trendkanaal neerwaarts verlaten? De AEX bivakkeert binnen een driehoek. Lagere toppen en hogere bodems. Een dezer dagen zal de beslissing over het vervolg komen.

 

 

Morning call Wallstreet

Dow Jones

Terwijl het de Europese beurzen niet lukt om een hogere top te plaatsen, gaat het met de dow jones met ogenschijnlijk gemak. De dow jones plaatst wel hogere toppen. Het stijgend trendkanaal is gewoon in tact. Geen vermoeidheid te zien. Afgelopen 2 weken kwamen er 1.000 punten bij.

 

NASDAQ

De nasdaq lijkt wat meer vermoeid. Het lukt deze index niet goed meer om in het stijgend kanaal te blijven. Er is een nieuwe impuls nodig voor verdere stijgingen. Er kunnen komende week genoeg nieuwe impulsen komen. De agenda is vol genoeg!

De start van de week

Waar moeten we vandaag op letten?

De dagelijkse agenda

Agenda

Verder zijn alle nieuwsberichten van meer dan 100 bronnen de hele dag hieronder live te volgen.

Tot zo op de chat en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort