ECB stopt opkoopprogramma eind dit jaar

De ECB stopt eind dit jaar met het omstreden opkoopprogramma van obligaties. Tijdens de persconferentie meldde Draghi dat de rente ook in 2019 ”close to zero” zal blijven.  Dat werd de nekslag voor de euro. De beurzen schoten omhoog; de euro zakte 2 cent. 

Einde opkoopprogramma

Draghi hield wel een slag om de arm tijdens zijn verhaal. Mocht er aanleiding toe zijn, dan kan het opkoopprogramma weer nieuw leven ingeblazen worden. Niks is zeker in het leven, dus ook niet dat het opkoopprogramma eindigt. Er liggen namelijk nog wel onzekerheden op de loer zoals de Brexit en de handelsoorlog met de V.S.

Euro zakt weg

Na de woorden van Draghi kreeg de euro harde klappen en zakte 2.5e cent.

Morning call AEX

De AEX startte de dag slecht. Unilever kwam met het bericht dat het uitermate onwaarschijnlijk is dat het aandeel in de FTSE 100 zal blijven. Dit zorgde voor veel verkoopdruk voor het aandeel unilever. Het aandeel zakte in korte tijd 4% en de AEX zakte ruim 1%.

Na het rentebesluit van de ECB verbeterde het sentiment in sneltreinvaart. Kopers sloegen hun slag. De AEX won ruim 10 punten sinds de bodem van de dag. De neerwaartse doorbraak bleek een valse doorbraak.

De AEX brak niet naar beneden uit, maar naar boven. Bij het slot stond er een winst van 0.63% op 567.53 punten.

Morning call WallStreet

Wallstreet was verdeeld. De dow jones kon niet profiteren van het goede sentiment. De nasdaq des te meer.

Dow Jones

De dow jones is uit de stijgende wig gezakt. De krachten om verder te stijgen zijn even verdwenen.

Nasdaq

Kopers blijven zeer actief bezig. De nasdaq eindigde gisteren op een nieuwe all time high. De wig is nog altijd in tact. Sterker nog , er komt steeds een nieuwe leg bovenop. Zonder moeite.

Netflix

Een van de aanjagers van de nasdaq is het aandeel netflix. Het aandeel is dit jaar al verdubbeld in waarde. Met een koers/winstverhouding van ruim 250 is het een zeer duur aandeel. Nog altijd enorm gewild onder beleggers. De stijging van het aandeel gaat inmiddels parabolisch (steeds steiler).

Hier wat fundamentals:

 

Waar moeten we vandaag op letten

Hieronder de economische agenda van vandaag. De nadruk ligt vandaag op de maand expiratie. Iedere 3e vrijdag van de maand expireren opties van die maand. Vandaag dus.

Agenda

Verder zijn alle nieuwsberichten van meer dan 100 bronnen de hele dag hieronder live te volgen.