Correctiefase nu ook gestart op WallStreet

Er is een correctiefase gaande in Europa, maar die lijkt nu ook WallStreet te gaan raken. Voorlopig is dit echter nog niet zichtbaar op elke beurs.  De ene index doet het een stuk beter dan de andere. Divergentie alom. De vraag is nu: gaat de huidige beweging doorzetten? 

Correctiefase

De beurzen zijn na de maandenlange beweging omhoog weer klaar voor een correctie. Gaat het een felle worden zoals in januari / februari? Of krijgen we dit keer met iets anders te maken?

Morning call AEX

De AEX is gisteren met een gap uit het stijgend kanaal gezakt. Ook is de AEX inmiddels onder de MA 20 en 50 gezakt. Er is hiermee  een duidelijke verzwakking opgetreden. De AEX had gisteren steun op de bodem van 31 mei. De opvering van komende dag(en) zal bepalen of dit negatieve beeld blijft bestaan.

Morning call WallStreet

De dow jones is gisteren uit de stijgende wig gevallen. En probeert die met de laatste candle meteen weer terug te testen. Dit terugtesten is een normaal verschijnsel. Als het bij een terugtest blijft (dat weten we nu nog niet) dan kan de correctie verder gaan. De dow jones mag verder opveren tot bijvoorbeeld 25.000 om het plaatje negatief te houden. Gaat de opvering verder, dan betekent het dat de huidige correctie in de kiem is gesmoord. Voor nu afwachten hoe de ontwikkeling de komende dagen gaat zijn.

 

De s&p500 is nog niet uit de stijgende wig gezakt. Het is dus de vraag of er nog een leg bovenop moet, of dat deze index de dow jones snel gaat volgen.

De nasdaq presteert het afgelopen week zelfs om nieuwe all-time highs te plaatsen. Ook deze index heeft een grote stijgende wig staan die nog niet is afgerond. Het is in dit stadium van de trend dus interessant om te volgen hoe deze wiggen zich ontwikkelen. Uiteindelijk is een stijgende wig bearish, maar pas als de index uit de wig is gevallen. Zoals bij de dow jones. De overige indices op wallstreet zijn nog niet gevolgd.

 

Waar moeten we vandaag op letten?

Het meeste nieuws komt van Azië waar de beurzen de laatste weken flink op en neer gaan. De berichten van Trump aan met name China komen dreigend over. De handelsoorlog moet feitelijk nog beginnen, maar er wordt steeds met maatregelingen en tegenmaatregelingen gedreigd. Een handelsoorlog kent geen winnaar. Alle nieuws kunt u hieronder live volgen.

 

Tot zo op de chat en anders, een fijne dag!

Rene vd Vondervoort