De OPEC bezorgt de AEX een prachtig weekslot

De beursweek is voor de AEX sterk afgesloten. Onze beursgraadmeter kon (in tegenstelling tot andere beurzen) het opgebouwde weekverlies vrijdag volledig terugdraaien. AEX-zwaargewicht shell was de grote aanjager met een plus van ruim 3% na de OPEC-vergadering.  

OPEC

De OPEC besliste vrijdag om de olieproductie met maximaal 1 miljoen vaten per dag op te voeren.  Markten hadden een grotere productieverhoging verwacht. De olieprijs schoot 4.6% omhoog.

https://nos.nl/artikel/2237854-opec-eens-over-verhoging-olieproductie.html

Door de grote stijging van de olieprijs kreeg het aandeel shell vleugels. Shell won 3.3% wat alleen al goed is voor 3 AEX-punten.

Olieprijs

De correctie van de olieprijs die afgelopen weken gaande was, is abrupt gestopt. De olieprijs vloog vrijdag omhoog.

 

AEX trend

Zie de laatste candle van de AEX. De AEX was afgelopen week onder de MA 20 en 50 gezakt, maar dat is nipt teruggedraaid. Het weekslot was er weer boven. Per saldo stoeit de AEX al lange tijd met de dikke rode lijn. De index komt er niet los van.  De AEX was afgelopen vrijdag veel positiever dan de overige beurzen. Wallstreet is net gestart met de correctie. Ook de Duitse beurs ligt er veel zwakker bij dan de AEX.

Als u LINK KLIK HIER even kijkt, ziet u de trends van de valuta en de relevante beurzen op wallstreet + AEX en DAX.

 

De handelsoorlog tussen de V.S. en de rest van de wereld begint serieus te worden en kan nog wel een tijdje duren. “Easy to win” blijft Den Donald melden. Wat dat betreft weet je niet echt of dit blufpoker is van Trump of dat ie alles ook werkelijk gaat starten.  De beurzen doen er nog weinig mee maar de daling van de auto-aandelen binnen de DAX hebben wel een directe correlatie met de dreiging van Trump om Europese auto’s een extra importheffing van 20% te gaan geven. Wordt vervolgd.

Wil je een tijdje meelezen of meedoen op de chat van optietrading? Dat kan. Bijna gratis! Lees hier alle info

Kennismaken met de service optietrading!

 

 

 

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort