Opnieuw een positief kwartaal voor WallStreet

Vandaag is het alweer de laatste handelsdag van het 2e kwartaal van 2018. Ook dit kwartaal kan positief worden afgesloten voor wallstreet. Het lukte de nasdaq zelfs om nieuwe all-time-highs te plaatsen. Dat is bij de dow jones en bij de s&p500 dit kwartaal niet gelukt. Een overzicht.

Alweer een positief kwartaal

De langste up-cyclus aller tijden is nog niet klaar. De lange-termijntrend is ook afgelopen kwartaal niet gedraaid. Een kwartaal eerder leek het topperig, maar dat is afgelopen maanden dus niet bevestigd. Zie de kwartaalgrafieken hieronder. (elke candle is 1 kwaraal.)

Dow jones future

Het gaat er nog om spannen met de dow jones. Na de rode candle van vorig kwartaal, is er dit kwartaal nipt een groene candle ontstaan. Met nog 1 handelsdag te gaan lijkt de parabolische stijging nog niet klaar. De trend is niet gedraaid.

 

 

S&p500 future

Voor de s&p500 is het wat duidelijker. De topcandle van een kwartaal geleden is dit kwartaal niet bevestigd als top. Het stijgend kanaal (parabolisch) is in tact gebleven. Geen nieuwe all time high dit kwartaal, wel een groene candle.

Nasdaq future

Voor de nasdaq is het een zeer sterk kwartaal geworden. Met zelfs een hogere top. De bulls zijn nog altijd niet uitgeput na 9 jaar stijging. De stijging die steeds steiler loopt. Parabolisch. Uiteindelijk loopt dit fout af. Maar de parabool is nog niet gebroken. Kan hoger.

 

Waar moeten we vandaag op letten?

Het nieuws van de dag komt op deze pagina doorlopend voorbij.

 

 

Tot zo op de chat en anders: een fijne dag!

Rene vd Vondervoort