Eindeloos vertrouwen op Wallstreet

De maand augustus zit er weer op. Waar de Europese beurzen een lastige maand achter de rug hebben, blijft het vertrouwen bij beleggers op Wallstreet eindeloos groot. De afgelopen maand sneuvelden op de nasdaq en op de s&p500 opnieuw records.  En toen kwam septembrrr.

Eindeloos vertrouwen

Wallstreet weet van wanten sinds het aantreden van de omstreden president Trump.  ̶O̶n̶d̶a̶n̶k̶s̶ Dankzij hem gaat het weer uitstekend in de V.S.

Beleggers zijn verwend. Elke correctie van afgelopen 9 jaar werd snel teruggedraaid om vervolgens hogere koersen op de borden te zien verschijnen. De lange up-cyclus is nog altijd niet klaar.

Wallstreet is al een tijdje bezig met een parabolische stijging. Bij een parabolische stijging gaat de stijging per saldo steeds steiler. Soms loodrecht. De geschiedenis heeft geleerd dat dit uiteindelijk nooit goed afloopt. Beleggers hebben hier geen boodschap aan. Het sentiment is nog altijd te goed om een correctie te rechtvaardigen.

Alles draait om vertrouwen, en dat vertrouwen is volop aanwezig. Ondanks alles.

Dow Jones kwartaalgrafiek

Het laatste kwartaal is nog niet om, de laatste candle kan dus komende maand nog veranderen. Duidelijk is dat we sinds de bodem van 2009 (sinds het ZIRP en NIRP tijdperk (Gratis geld: ”zero interest rate policy & negative interest rate policy) de schulden wereldwijd weer keihard toenemen zonder dat dit pijn doet door dit rentebeleid. Feest op de financiële markten dus nog altijd. De crashes van 2000 en 2008 vallen in het niet bij hetgeen er sindsdien is gebeurd.

S&P500 kwartaalgrafiek 

Ook hier gaat de stijging steeds steiler. Correcties zijn er niet of worden per direct teruggedraaid. Ook hier kan de laatste candle nog veranderen omdat het kwartaal nog niet is afgelopen. Dat de markten in uitzonderlijke langdurige jubelstemming opereren, moge duidelijk zijn. Als het maar lang genoeg duurt, wordt het vanzelf als ”normaal” gezien.

Nasdaq kwartaalgrafiek.

Beleggers die al wat langer meegaan, herinneren zich de dotcom bubble van de jaren 90 nog wel. Onophoudelijke stijgingen en torenhoge koerswinstverhoudingen van veel nasdaqfondsen. Tot het klapte. Zien we nu weer iets soortgelijks? Welnee roepen alle bulls nu in koor.. This time it’s different!

AEX maandgrafiek

De AEX verloor deze maand in tegenstelling tot wallstreet terrein. Bijna 3%. De grote stijgende wig belooft uiteindelijk een grote golf down. De wig is nog niet neerwaarts verlaten. Dat kan ook bijna niet met zo positief wallstreet.

 

Weekgrafiek AEX

Waar wallstreet hogere toppen plaatst, doet Europa dat de laatste weken niet. Ook in de weekgrafiek is er trouwens nog geen code rood voor de AEX; de wig heeft het ook op dit timeframe nog niet begeven. De candle van afgelopen week (de laatste candle) heeft de vorm van een omgekeerde hammer. Een inverted hammer. Een topcandle.Het slot was bij het laagste punt van de week. Dat is  per definitie niet bullish te noemen.  Komende week zal duidelijk worden of dit bearishe signaal een vervolg gaat krijgen.

 

AEX daggrafiek

Verder inzoomend komen we bij de daggrafiek van de AEX.  De stijgende trend is ook hier in tact, het mooie is er echter wel af. Er zijn nieuwe impulsen nodig voor verdere stijging. Kan wallstreet hier ook komende tijd voor zorgen? Duidelijke steun zien we net boven de 550 punten. Daaronder wordt het een ander verhaal. Een nieuwe maand, nieuwe kansen! Septembrrr.

Omdat elke belegger anders is en dus andere wensen heeft, bespreken we bij optietrading het hele scala aan mogelijkheden. Van kort, tot zeer langlopende opties. Van kale opties tot spreads, butterflys, condors etc. Sparren over de markt, visies met elkaar delen.

Spreekt bovenstaande u aan? Wilt u wat meer begeleiding met uw beleggingen? Neem dan een abonnement bij ons! Leerzaam en gezellig! Zie onderstaande link voor alle mogelijkheden.

Abonnementen

Rene vd Vondervoort