Nieuwe records op WallStreet

Het is de dow jones en de s&p500 afgelopen week gelukt om nieuwe records op de borden te zetten. Nieuwe all time highs dus. De  Beleggers zien nergens beren op de weg. Klein minpuntje is dat de stijging gepaard gaat met negatieve divergentie. 

 

Records

De dalingsgolf van begin dit jaar is helemaal vergeten. De beurzen kennen opnieuw een sterke periode. Nieuwe hoogtepunten op de borden. Het enige minpuntje wat we nu zien is dat de nieuwe toppen gepaard gaan met negatieve divergentie.

Ofwel: De indices zetten hogere toppen neer, maar dit wordt niet gevolgd door nieuwe highs in de RSI. De RSI laat duidelijk lagere toppen zien. Er zit dus geen kracht in deze laatste stijging.

Dow jones

 

S&p500

Hier hetzelfde beeld als bij de dow jones. Hogere top in de weekgrafiek voor de index met lagere top in de RSI. Negatieve divergentie is geen verkoopsignaal; het zijn waarschuwingssignalen voor een aanstaande draai. Een lagere RSI bij een hogere koers-top in de index is een zwaktebod.

 

Nasdaq

De nasdaq heeft afgelopen week geen nieuwe toppen kunnen plaatsen. De laatste candle in de weekgrafiek is een zgn ”doji” . Open en slot zijn op hetzelfde niveau. Niet bullish. Ook niet bearish. Besluitloosheid. De candle van komende week geeft wellicht uitsluitsel of we hier te maken hebben met een TOP.

Europa

De Europese beurzen hadden ook een sterke week. De brexit-problemen worden aan de kant geschoven. Ook de handelsoorlog tussen Trump en de rest van de wereld wordt als positief uitgelegd. Evenals rentestijgingen en rentedalingen; stijgende en dalende olie en stijgende en dalende USD.  Hoogtijdagen op de beurzen. Party like it’s 1999.

AEX

Wel een sterke week, maar geen nieuwe toppen voor de AEX. Een paar weken geleden was de AEX uit de stijgende wig gezakt in de weekgrafiek. Dat kon gezien worden als een groot verkoopsignaal. Maar wallstreet wil niet weten van een draai. En de AEX is niet een leidende index. Dus de AEX probeert weer terug in de stijgende wig te komen. Ook dat is trouwens niet gelukt afgelopen week. Het blijft voorlopig slechts bij een terugtest. Als het bij een terugtest blijft, zou het bearish zijn.

 

De beurzen zien er niet alleen in de weekgrafiek sterk uit, maar ook in de kwartaalgrafieken is het halleluja. Inmiddels hebben de beurzen op wallstreet bijna 9 stijgingsKWARTALEN achter de rug. Het laatste kwartaal is trouwens nog niet helemaal klaar. Dat is over een week pas.

Extreme greed is back

 

De vip-service van optietrading

We zitten er bovenop en volgen de ontwikkelingen op de voet. De beurzen zijn bezig met een interessante fase in de cyclus. Heb je zin om een tijdje onze live-chat te volgen? Gezellig en leerzaam. We hebben doorlopend posities op wallstreet en op de AEX. Van kortlopend tot langlopend. Wil je begeleiding? Geen probleem, dat willen verschillende leden. We hebben een privé-chat gedeelte zodat discretie gewaarborgd is.  U bent van harte welkom!

De VIP service van optietrading

Rene vd Vondervoort