De beurzen op Wallstreet in oktober

Hoe vergaat het de beurzen op wallstreet dit jaar in oktober? Afgelopen week was een positieve handelsweek voor de financiële markten. Maar het venijn zat hem in de staart. Trendmatig is er een vervelende ontwikkeling ontstaan voor de bulls. Hoe dan? Lees hieronder verder. 

Wallstreet in oktober

Hieronder zien we in 1 oogopslag hoe het de beurzen op wallstreet het de maand oktober is vergaan. De maand is nog niet om, maar vrijdag is er een duidelijk verkoopsignaal ontwikkeld. De indices zijn onder hun steunlijnen gezakt. Dit belooft weinig goeds voor het vervolg.  De bulls zullen snel aan de bak moeten om ervoor te zorgen dat dit signaal een vals signaal bleek te zijn.

De dow future deze maand

De s&p future deze maand

Overal is hetzelfde beeld. Het maakt niet uit welke index je volgt. Lagere toppen. En aan het eind van de week een neerwaartse uitbraak. Er is nog geen sprake van lagere bodems, de kopers hebben een klusje te klaren om dit te voorkomen.

 

De nasdaq future deze maand

Zowel de dow jones, de s&p future als de nasdaq future zijn op dit timeframe (2-uur) onder hun MA 20,50 en 200 gezakt. Hoe je het ook wendt of keert, dit zijn geen bullish signalen. Het heeft er alle schijn van dat een nieuwe verkoopgolf gaat aandienen.

 

Wat houdt de markten bezig?

Het cijferseizoen is in volle gang. Grote bewegingen, beide kanten op!

De markten zijn ook bezig met de (uitzichtloze) situatie in Italië. De regering daar blijkt maling te hebben aan de Europese regels. De rente in Italië stijgt hard. Niet goed voor een land met de grootste tekorten binnen Europa!

Verder zal de olieprijs grotere uitslagen kunnen maken. Dit heeft alles te maken met het beleid van  ̶s̶c̶h̶u̶r̶k̶e̶n̶s̶t̶a̶a̶t̶ ̶  het grootste olieproducerend land van deze wereld Saudi-Arabië

 

Trump wil het kernwapenverdrag wat stamt uit 1987 opzeggen. Is dat nou wel zo slim?

LINK! Rusland waarschuwt Trump

 

Herfstaanbieding van optietrading

We zitten er bovenop en volgen de ontwikkelingen op de voet. De beurzen zijn bezig met een interessante fase in de cyclus. Heb je zin om een tijdje onze live-chat te volgen? Gezellig en leerzaam. We hebben doorlopend posities op wallstreet en op de AEX. Van kortlopend tot langlopend. Wil je begeleiding? Geen probleem, dat willen verschillende leden. We hebben een privé-chat gedeelte zodat discretie gewaarborgd is.  U bent van harte welkom!

Herfstaanbieding van optietrading!

 

Rene vd Vondervoort