De trendkanalen van de beurzen

De trendkanalen van de beurzen. De financiële markten kennen een onrustige periode. Sinds de toppen van deze zomer zitten de beurzen in Europa en op wallstreet in een interessant patroon. Er staan duidelijke trendkanalen. Daar kunnen we wat mee.  

Trendkanalen

Beurzen bewegen in trends. in golfbewegingen. Soms zijn die trendkanalen lastig te zien, soms is het makkelijker om te herkennen. Afgelopen maanden zijn de beurzen vrij duidelijk.

Er staan steeds stijgende trendkanalen.  En bij neerwaartse doorbraken van die trendkanaaltjes volgt er een golf down. Telkens naar lagere bodems. Lagere toppen en lagere bodems. Hoe lang blijft dit mooie plaatje nog staan?

Bekijk onderstaande grafieken en oordeel zelf.

AEX

DAX

De vraag is natuurlijk of er nu ook weer de weg naar nieuwe lagere bodems opgezocht gaat worden. Vrijdag hadden de beurzen op wallstreet het lastig, terwijl de AEX en de DAX er relatief sterk bij bleven liggen. Is de nieuwe golf down aanstaande?

 

Wallstreet

De stijging van afgelopen weken was feller dan de vorige stijgingen. De vraag is dan of de daling die erop volgt ook zo’n felle gaat worden. Het lijkt erop dat de kopers voor even klaar zijn. De stijgende kanalen op wallstreet kregen het moeilijk.

Dow jones future

S&P future

Het lijkt erop dat de nieuwe top er staat en dat de beurzen zich op kunnen maken voor een nieuwe dalingsgolf aanstaande week.

Nasdaq future

De trendkanalen op wallstreet zijn vrijdagavond neerwaarts verlaten. Als de patronen van afgelopen maanden zich herhalen, krijgen we weer met een grotere verkoopgolf te maken. Mits, maar, als en tenzij. Maar dat weet u wel.

Echt belangrijke bodems staan er bijna altijd na een verkoopclimax. De hamvraag is of we de verkoopclimax eind oktober hebben gezien, of dat die nog moet komen.

 

De service optietrading

We bespreken de markten en traden live een portefeuille op de VIP-chat.  Een lidmaatschap is bijna gratis en het verplicht u tot niets! Doet u mee?

Kennismaken met de service optietrading!

Rene vd Vondervoort