Sterke week voor WallStreet!

Terwijl de Europese beurzen afgelopen week nauwelijks vooruit te branden waren, was het deze week weer feest op WallStreet. De beurzen in de VS hadden een sterke week. FED-voorzitter Powell was de aanjager van de nieuwe koopwoede. 

Sterke week voor WallStreet

De start van de week was meteen de bodem.  De S&p future startte de week op 2634 punten. Het slot was op 2764 punten. Een plus van maar liefst 130 punten ofwel  een plus van bijna 5%!   De maand november werd in stijl afgesloten waarbij kopers alle vertrouwen hebben in de goede afloop van de G 20-top van dit weekend.

S&p future deze week

 

De dow jones future pluste sinds de start deze week 1.300 punten wat een weekplus van ruim 5% betekent voor de dow jones. Ook hier was de speech van Fed-baas Powel de aanjager voor een versnelling omhoog. Uit de woorden van Powel trokken beleggers de conclusie dat verdere renteverhogingen in de VS minde snel zullen gaan dan verwacht.

 

Dow Jones future deze week

De nasdaq future won deze week uiteindelijk ruim 400 punten. Dat is zelfs  een plus van ruim 6%! De koopbereidheid was enorm deze week. En dat terwijl de beurzen in Europa per saldo NIKS deden!

Nasdaq future 

 

Europa deze week

Europa startte de week sterk met een gap-up. En vervolgens gebeurde er de hele week niks. Een opmerkelijk verschil tussen de Europese en de Amerikaanse beurzen deze week!

 

De AEX startte de week op 518. Om te eindigen op 519.37. Een verloren en richtingloze week.

 

De Europese leider de  DAX sloot de week zelfs lager dan de opening van de week. Wat zien de Duitsers wat de Amerikanen niet zien? Of wat ziet Trump wat Merkel nicht seht?

 

Als we naar het sentiment op de beurzen kijken, dan moeten we daar ook de olie bij betrekken. Ook de valutabewegingen kunnen een rol spelen.

Brent OLIE 

De olieprijs was deze week duidelijk NIET de aanjager voor de beurzen., De crash in de olieprijs is al maanden gaande.

Euro-Dollar

Ook de trend in de Euro-dollar is deze week niet veranderd. Dus ook dit is niet de aanjager geweest van de koopwoede op wallstreet

 

Conclusie

Het is opmerkelijk dat de beurzen op wallstreet een euforische week hadden, terwijl Europa daar totaal niet aan mee deed. Je zou eerder wat terughoudendheid kunnen verwachten in aanloop naar de G-20 top van dit weekend. Of is het louter windowdressing geweest aan het eind van de maand en gaan de beurzen maandag weer over tot de orde van de dag?

Of is de eindejaarsrally al gestart op WallStreet en gaan de Europese beurzen met vertraging komende week volgen? Komt er snel een einde aan de handelsoorlog en wordt het een zachte BreXit met alleen winnaars? 🙂

 

Het jaar 2018 is een goed jaar voor optietrading.

We verwachten nog veel meer van 2019. Doe je een tijdje mee met ons? We traden een portefeuille op de vip-chat. Je kunt telkens zelf bepalen of je meedoet met de trades!

ACTIE alleen geldig dit weekend!

Neem dit weekend een maandabonnement op de vip service en we geven 50% korting! 

 

De VIP service van optietrading

Rene vd Vondervoort