Van euforie naar blinde paniek!

Hoe snel kan het gaan allemaal. Wallstreet was zich ruim een week aan het opblazen Tot gisteren. Ineens was het weer mis. De euforie heeft plaats gemaakt voor blinde paniek. Wat is er toch allemaal aan de hand? 

Blinde paniek

De angstbarometer VIX schoot omhoog en pluste ruim 26%.  Panic in tha house!

 

Rente 

De korte rente in Europa staat nog altijd  negatief. De 1-maands Euribor  staat momenteel nog op –0.36%.  In de VS is dat anders. De 1 maands rente blijft omhoog vliegen en schoot gisteren naar het hoogste punt sinds 2008 op 2.37% .

 

AEX

Overdag was er niks te merken van paniek die op komst zou zijn. De AEX had een nietszeggende zijwaartse dag. Business as usual.

Euforie om handelsconflict?

De euforie die was ontstaan na de G20 top waarbij China en de VS besloten om elkaar voorlopig niet nog meer pijn te doen, blijkt een wassen neus. De markten openden afgelopen maandag met een groot gap omhoog, maar waarom eigenlijk? Er was feitelijk niks gebeurd in het weekend?!

De markten kelderden gisterenavond fors. Wallstreet eindigde ruim 3% lager.  De nasdaq zelfs -3.75%. Wallstreet is vandaag gesloten in verband met de begrafenis van oud-president Bush-sr. De futures zijn wel gewoon open.

De MA200 biedt vanmorgen hulp. Een cliffhanger.

Dow Jones future

S&P 500 future

Het zelfde beeld als bij de dow jones. Het gap is dicht, de val uit het stijgend kanaal en nu rust gevonden op de MA200.

Nasdaq future

Ook de nasdaq future geeft hetzelfde aan. Uit het stijgend kanaal en nu aanbeland bij het rustpunt, de MA200.

 

Is de eindejaarsrally nu al klaar? Of was de daling van gisteren een eendagsvlieg en zal het snel weer omhoog gaan? Europa zal negatief uit de startblokken komen vandaag, want de daling van gisterenavond moet nog verwerkt worden.

 

Het is druk op de chat. Feest je mee? Bijna gratis, gezellig en leerzaam! 

Abonnementen

Rene vd Vondervoort