Shutdown? Shut up!

 

Er komt belangrijk nieuws over de shutdown in de V.S.  De Amerikaanse president Trump schrijft op twitter dat hij live vanuit het Witte Huis een toespraak zal houden. Dat gebeurt om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Shutdown

De shutdown duurt voort. Het is inmiddels een record-tijd dat de overheidsdiensten op slot zitten; 800.000 ambtenaren zitten thuis zonder salaris. Trump doesn’t care. Of toch wel? Wie gaat het eerst met zn ogen knipperen? Trump of de democraten? Wat een soap om een muurtje.

Trump heeft vanavond belangrijk nieuws te melden.

https://www.ad.nl/buitenland/trump-komt-met-belangrijke-aankondiging-over-shutdown~aa03d126/

 

https://www.zerohedge.com/news/2019-01-19/watch-live-president-trump-makes-major-announcement

 

 

Nieuwe TOP

Er komt een nieuwe TOP tussen Rocket Man en Den Donald. Weer een soap.

https://www.ad.nl/buitenland/trump-en-kim-willen-eind-februari-nieuwe-top~a9551db3/

Brexit

Het werd ook wel een beetje de week van May. Ze verloor de stemming glansrijk. Ze won de motie van wantrouwen nipt. En ze gaat verder met haar Brexit. Wat een soap.

2019 en de beurzen

Voor de 4e week op rij waren de beurzen goedgemutst. Dankzij de vrijdag.  Want de dagen ervoor gebeurde er weinig. De AEX tikt al ruim een week de 500 punten aan. Tot vrijdag dus. Alles schoot omhoog om te sluiten op het hoogste punt van de week. De stijging startte eigenlijk donderdag avond al toen er (fake) nieuws de markten overspoelde.

 

De 4e groene week achter elkaar voor de AEX. Waar liggen de kansen. Hoe staat het met de trends?

 

AEX weektrend

De weektrend is negatief. De AEX zit al een half jaar in een dalende trend. Ondanks de laatste 4 weken is de lange trend niet bullish te nomen.

 

AEX dagtrend

Afgelopen vrijdag (de laatste candle) was een zeer bulishe. De AEX probeert de decemberdaling van zich af te schudden. Het patroon van afgelopen half jaar is nog net in tact. Dan zou hier ergens wel een nieuwe top gevormd moeten worden.

 

AEX uurtrend

Een stijgend trendkanaal in het jaar 2019. De bulls zijn sterk. Was vrijdag de CLIMAX?

 

AEX kwartiertrend

De stijging van vrijdag was erg sterk.  De vraag voor komende week is natuurlijk: waar komt de nieuwe top? Komt er wel een nieuwe top? Of denderen de bulls nog een tijdje door?

 

AEX komende week:

Het resultatenseizoen is in volle gang. Het sentiment is afgelopen weken sterk verbeterd. Alle potentiële dreigementen voor het sentiment werden langszij geschoven. Net als vorig jaar de eerste weken van het jaar….  Gaat Trump vanavond het feest compleet maken met zijn aankondiging?

De agenda voor komende week

Agenda

 

Heel veel meer bijgewerkte grafieken staan hier:

Live charts

 

Optietrading

Na uitgebreid testen hanteert optietrading sinds begin 2018 een nieuw trade-systeem met de vip-portefeuille. Dit systeem heeft een relatief laag risico en aantoonbaar een hoog rendement. De leden op de chat zijn er enthousiast over. Elk lid bepaalt zelf of hij meedoet met deze portefeuille.  De portefeuille heeft korte tot zeer lange-looptijd opties en juist DEZE combinatie zorgt voor een uniek rendement. Wil je eens kijken hoe dat allemaal werkt? Neem dan een VIP-abonnement! Voor de prijs hoef je het niet te laten: Slechts 2 euro per dag!

 

Abonnementen

 

Rene vd Vondervoort