Bullishe maand, mag de vlag weer uit?

De eerste maand van 2019 zit er alweer op. Met een winst van bijna 7% was het een zeer bullishe maand voor de AEX. Is het tijd om de vlag alweer uit te hangen? Hoe liggen de kaarten voor de AEX-index voor de komende periode? Kijk en oordeel zelf. 

Bullishe start van het jaar

Sinds de bodem van februari 2016 op 378 punten, is de AEX daarna in golven gestegen tot DE TOP vorig jaar juli op 576 punten. Sindsdien is er een correctie gaande. Als we de correctie analyseren tot nu toe, valt op dat er in december steun is gevonden ongeveer bij het 50% fibo niveau van de gehele beweging. Ofwel, er is een adempauze ingelast in de daling na 50% van de beweging down.  Sinds die bodem hebben we nu 6 weken van stijging achter elkaar gezien.

 

Weekgrafiek AEX

 

Sinds de top van een half jaar geleden, staat er een patroon van lagere toppen. Verschillende dalingsgolven zorgden voor een daling sinds de top van ruim 100 aex- punten tot de voorlopige bodem van december  2018. Sinds die bodem is er een felle opmars gaande. Een bullishe start van 2019.

Als we dan naar de fibolijnen kijken, zou het prima passen als de AEX hier ergens de nieuwe lagere top gaat plaatsen. De AEX heeft bijna 50% van de gehele daling van afgelopen half jaar in 6 weken tijd weer teruggedraaid.   Om dit lagere-toppenpatroon in stand te houden, zou de nieuwe top van de aex onder die 530 punten kunnen/moeten zijn.

Daggrafiek AEX

 

 

Inzoomend op de prestaties van de AEX van afgelopen maand, is er een grote stijging te zien. Er is een stijgende wig ontwikkeld, die telkens opnieuw een hogere top heeft. Er is nog geen enkele teken van vermoeidheid waarneembaar. Wel bij andere indices zoals de DAX) . Maar sec naar de AEX gekeken is er nog geen draaimoment zichtbaar.  Als we dan in moeten schatten waar deze stijging stopt en waar een nieuwe dalingsgolf kan starten, dan lijkt het erop (gezien bovenstaande daggrafiek) dat het meest logische punt voor een draai zeer dichtbij is.  (50% fibo). Ofwel, de vlag hangt nog slechts half stok. 

uurgrafiek AEX

 

Het cijferseizoen is in volle gang. Aan nieuws geen gebrek. Het laatste nieuws is via onderstaande linke eenvoudig bij te houden

Het laatste nieuws van meer dan 100 bronnen!

 

Vind je het leuk om een tijdje samen met ons te traden? Gezellig en leerzaam!

 

Abonnementen

Rene vd Vondervoort