De eerste rode week in ruim 2 maanden voor de AEX

De eerste rode week van het jaar 2019 is een feit voor de AEX. Er is even een einde gekomen aan de aanhoudende koopwoede van afgelopen maanden. Het weekverlies was dermate klein, dat van een trenddraai nog geen sprake is.  

 

AEX heeft eerste rode week van het jaar

Het slot vorige week was op 541.37. Het slot deze week was op 538.59 punten. Een klein weekverliesje dus voor de AEX. Wat zijn de punten waar we op moeten letten? Wanneer is de trenddraai duidelijker? Komt er überhaupt wel een trenddraai? Zie hieronder verder.

De weektrends

Na 9 groene weekcandles (9 weken achter elkaar van stijging AEX) , zagen we afgelopen week dan een rode week.

Op WallStreet was het beeld afgelopen week verdeeld. De dow jones en de s&p500 eindigden de week wat lager, op de technologiebeurs nasdaq ging de stijging wel door. De nasdaq eindigde voor de 10e achtereenvolgende week hoger.

De paniekbarometer VIX veerde aan het begin van de week op, maar leverde de laatste dagen van de week alles weer in. De markten willen nog niet weten van een correctie, dat moge duidelijk zijn.

 

 

De dagtrends

In de daggrafiek van de AEX is de index afgelopen week uit de stijgende wig gezakt. er volgde echter geen daling, het werd een zijwaarts vervolg. Het toppatroon is nog niet bevestigd. Dat zou pas zij als er een lagere bodem op de borden zou komen. Het neklijntje in onderstaande grafiek. Het speelveld voor komende week is dus vrij klein. Onder de neklijn start een correctie, boven de top van afgelopen week wordt de weg naar boven hervat. Voor nu onbeslist en afwachten waar de markt voor kiest.

 

De DAX was vrijdag veel sterker dan de AEX. Het openingsgap bleef open. Wel is de candle van vrijdag een potentiële top geworden. (inverted hammer). Maandag afwachten op bevestiging.

 

Feit is dat de weekgrafieken op alle indices nog altijd geen nieuwe hoogtepunten laten zien.De toppen van 2018 zijn nog nergens overschreden. De handel doet er natuurlijk alles aan om ervoor te zorgen dat er nu GEEN draai komt. Dat zou betekenen dat de indices namelijk een lagere top plaatsen. En dat is het laatste wat de bulls willen zien. Het feest moet zo lang mogelijk duren. Dus weg met correcties.. Er is een enerverend spel gaande!

 

Gaat de olieprijs komende week weer een rol spelen?

Of zorgen de positieve tweets van Trump voor een nieuwe plusweek op de beurzen?

 

 

Wil je optietrading beter leren kennen? Wil je meelezen of meechatten in onze chatrooms? Dat kan. Bijna gratis (2 euro per dag).

Abonnementen

 

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort