Opnieuw een zwakke week voor de markten

Afgelopen week was net als de week ervoor zwak te noemen. De AEX leverde 1.5% in. Vorige week was de daling te klein om van een relevante trenddraai te kunnen spreken. Na de daling van deze week wordt het plaatje wat overtuigender.

Zwak Banenrapport

Het maandelijks V.S. banenrapport was even schrikken. Waar 180.000 nieuwe banen werden verwacht, kwamen er slechts 20.000 banen bij. Een grote tegenvaller. We kunnen dit cijfer natuurlijk ook relativeren. De V.S. is veruit met de langste aaneengesloten periode bezig waarbij er maandelijks banen gecreëerd worden. Inmiddels meer dan 100 maanden!

 

 

Draghi

Het werd ook wel een beetje de week van de ECB. Draghi kwam onverwachts met zijn nieuwe stimuleringsmaatregelingen. Italiaanse zombi-banken mogen niet omvallen, moeten steun blijven krijgen.

LEES HIER ALLES OVER DE NIEUWE BANKENSTEUN

Euro

De Euro kreeg deze week een extra tik, met een nieuwe low op donderdag na de woorden van |Draghi.

Olie

De olieprijs is afgelopen maanden stevig opgelopen maar de stijging hapert. Gaat een nieuwe dalingsgolf van start?

AEX

De stijging op de indices lijkt te stranden. De verkoopdruk begint wat toe te nemen. Na 2 maanden van stijging zijn de beren aan zet. Concrete doelen en concrete strategieën bespreken we uitgebreid op de CHAT.

 

Dow jones

Om het allemaal in perspectief te plaatsen, hieronder de koersontwikkeling van de dow jones van afgelopen 10 jaar. Correctie? Waar dan?  (maar we zien wel een lagere top nu)

De service optietrading

Er is genoeg te beleven op de beurzen. En genoeg te vertellen.

Wil je optietrading beter leren kennen? Wil je meelezen of meechatten in onze chatrooms? Dat kan. Bijna gratis (2 euro per dag).

Abonnementen

Een goede handelsweek!

Rene vd Vondervoort