Jubelstemming op de markten is terug!

Na een paar zwakke weken is de jubelstemming weer helemaal teruggekeerd op de markten. De AEX boekte afgelopen week elke dag winst. In totaal kwam er maar liefst 4% bij deze week om te sluiten op 552 punten.  Aan het nieuws ligt het niet, want dat is niet goed. 

Jubelstemming

Dat er sprake van een jubelstemming is, zien we aan de vorm van de stijging. De stijging gaat steeds steiler. Correcties zijn er niet, of worden meteen gekocht.  De decemberdaling is overal teruggedraaid en de meeste beurzen noteren inmiddels hoger dan het hoogste punt van december. De bearmarkt is in recordtijd teruggedraaid.

Een duidelijk beeld van de situatie van afgelopen jaar zie je als je op DEZE LINK klikt.

Afgelopen week stond in het teken van het grootste DOW fonds BOEING. Het aandeel kreeg klappen.Maar sussende woorden aan het eind van de week hebben het probleem ”opgelost”. Het sentiment rondom boeing was niet voldoende om de stemming te verslechten op de markten. Ook de Brexit-agenda van May deed niks met de beurzen.

Lagere toppen?

Omdat alle beurzen nog ruim onder de hoogste toppen van 2018 noteren, mogen we de huidige stijging nog altijd als ”correctief” zien. Kijken we naar de bewegingen van afgelopen week, dan is de uitbundige stemming zichtbaar. De dag startte bijna steeds met een grote groene candle en na opening wallstreet kwam er een schepje bovenop. Zo kon elke dag een hogere top geplaatst worden.

 

Gaat Trump de OPEC aanpakken?

https://fd.nl/beurs/1293304/opec-nopec#

 

Wil je alle nieuws van meer dan 100 bronnen op de voet volgen? Dan is DEZE LINK heel handig!

De komende handelsweek zal weer in het teken staan van de BreXit, De handelsoorlog en de FED. Het jaar 2019 is tot nu toe het jaar van de putten-killers. Tot hoe ver mag het gaan?

Never trade alone!

We volgen de beurzen en het nieuws op de voet. Vind je het leuk om een tijdje onze chats te volgen? Gezellig, leuk en leerzaam!

 

Abonnementen

Rene vd Vondervoort