Nieuw hoofdstuk in handelsoorlog: beurzen niet blij

De handelsoorlog tussen de V.S. en China verstevigt. Importtarieven gaan van 10% naar 25%. Deze tweet van Trump een week geleden was de aanleiding van de correctie op de markten deze week.  De AEX verloor ruim 3% op 550.87 punten.  

Handelsoorlog

De handelsoorlog tussen de V.S. en China is weer voorpagina-nieuws. Maandenlang meldde Den Donald bijna dagelijks dat er vooruitgang werd geboekt in de onderhandelingen. De markten waren altijd gerustgesteld na dergelijke berichten. “Komt wel goed, schatje’.

Totdat een week geleden plots werd gemeld door Trump dat de importtarieven toch verhoogd gaan worden naar 25%. Dit was onverwacht en gaf deze week een schrikreactie op de markten.

Trump heeft het er maar druk mee. Niet alleen met China.  Onderstaande link gaat over Trump-Iran.

OOK DE SPANNING IN IRAN LOOPT OP.

 

handelsoorlog

 

Het werd de slechtste week van het jaar voor de meeste beurzen. Hoe staan de beurzen er trendmatig voor? Gaat deze correctie een lang leven krijgen? Of komen de dip-buyers snel weer terug? hieronder de grafieken.

 

Niet alleen in Europa, ook op wallstreet zijn de stijgende wiggen neerwaarts doorbroken. Dit belooft niet veel goeds voor komende weken en maanden. Sell in May doet haar naam dit jaar weer eer aan.

AEX

 

DAX

Wallstreet

Alle grafieken vertellen hetzelfde. een neerwaartse doorbraak uit een stijgend wigpatroon. Meestal (niet altijd) volgt er daarna een grotere correctie. Dat is eigenlijk altijd het uitgangspunt na neerwaartse doorbraak. Tot het tegendeel bewezen is. Afwachten of er een nieuwe golf down komt en natuurlijk afwachten hoe sterk en langdurig het gaat worden.

Dow Jones

Nasdaq

S&P500

Komende week 

De beurs-agenda

Agenda

 

De week zal vast weer in het teken staan van Trump. Hij bepaalt met zijn tweets al een tijdje het sentiment op de beurzen. Als een echte wereldleider.

Komende week is het expiratieweek.  De 3e vrijdag van de maand expireren de maandopties.  Via onze methode kunnen we de posities gratis 2 maanden doorrollen.  Gratis 2 maanden tijd kopen. Dat is lekker. Wachtend op onze koersdoelen voor dit jaar. Hoe we dat doen? Neem eens een abonnement?! Dat kan met of zonder begeleiding. Met of zonder chat. Dat bepaal je zelf.

 

Doe je mee met onze jubileum aanbieding?

10 jaar optietrading: Jubileum-aanbieding!

 

Rene vd Vondervoort