Sterkste week van het jaar voor WallStreet

Met 5 plusdagen op rij kunnen we afgelopen week noteren als sterkste week van het jaar 2019 voor WallStreet. De dreiging van een verdere daling van de beurzen precies een week geleden is vakkundig afgewend. Het technisch plaatje is aanzienlijk verbeterd. 

Sancties tegen Mexico zijn van de baan

Een week geleden dreigde Trump met handelssancties tegen Mexico. Trump kondigde aan vanaf 10 juni een importheffing van 5 procent in te stellen op alle goederen uit Mexico. Doel is het buurland te dwingen de stroom migranten uit Centraal-Amerika te beteugelen. Als Mexico dat niet tot tevredenheid van de president doet, wordt de heffing gestaag opgevoerd, tot 25 procent per 1 oktober, liet het Witte Huis weten.

Vrijdagavond liet Trump op twitter weten dat de aangekondigde heffingen toch niet door gaan. De Verenigde Staten en Mexico hebben een deal gesloten over het aanpakken van de illegale immigratie.

„De tarieven die vanaf maandag zouden gaan gelden voor Mexico zijn voor onbepaalde tijd opgeschort. Mexico heeft besloten krachtige maatregelen te nemen om het tij van migratie via Mexico en bij onze zuidelijke grens te keren”.

Sterkste week van het jaar

Na een kortstondige schrikreactie op maandag, waren beleggers de rest van de week niet onder de indruk van Trumps dreigement. De koopknop heeft de hele week aangestaan. En is nooit meer losgelaten. De aanval is immers de beste verdediging. Het zeer zwakke banenrapport uit de VS; de kwakkelende olieprijzen en de zwakke productiecijfers wereldwijd en met name in Duitsland werden genegeerd.

Voor het eerst in ruim 3 jaar daalt de wereldwijde productie.

Er kwamen afgelopen maand veel minder banen bij dan verwacht in de V.S.

 

Olieprijs blijft kwakkelen

 

En de beurzen in de V.S.? De verwachtingen van renteverlagingen later dit jaar zorgen voor euforie. Het slechte macronieuws is dus goed nieuws voor de beurzen. De beleidsmakers staan klaar om te stimuleren bij slecht nieuws. Dus komt er slecht nieuws. Een kind kan de was doen.

 

WallStreet

Een week geleden noteerde wallstreet onder ALLE MA’s. Alle seinen stonden dus trendmatig feitelijk op rood. De kopers hadden een klusje te klaren om weer in positief vaarwater te komen. Dat is gelukt. En hoe! Het potentiële kop-schouder-toppatroon wat overal staat/stond, is nog net in tact, maar het heeft er natuurlijk alle schijn van dat de weg naar nieuwe hoogtepunten vervolgd gaat worden. Ik heb alvast maar een kruis gezet door het patroon 😉

 

 

De markt calculeert momenteel een eerste renteverlaging in juli 2019 in met 87% waarschijnlijkheid. Dat is wat Trump wil zien. renteverlagingen, dan kan de groei in de V.S. weer doorgaan! De marionetten (FED) luisteren wel naar hem.

 

 

We hebben onze strategieën klaar staan. Dit alles in de VIP-chat.  Voor komende weken, maanden en zelfs nog veel langer. Beleggen in opties op een interessante manier. Wil je weten hoe we deze strategie toepassen? Word dan nu lid van optietrading. Dat kan al voor slechts 2 euro per dag!

Abonnementen

 

Rene vd Vondervoort