Alles staat in de wachtstand

De sterke stijging van vorige week kon deze week geen vervolg krijgen. Het werd een consolidatieweekje. Alles staat in de wachtstand. Wachtende op.. Ja, waarop eigenlijk. De FED komende week? Hints op nieuwe stimuleringen? 

De wachtstand

Er gebeurde weinig afgelopen sessies. Beleggers kijken elkaar aan en halen hun schouders op. Trump wil renteverlagingen. De FED wil dat niet. Maar de FED wil ook geen ruzie met Trump. Want Trump is de baas. Aanstaande woensdagavond zal de FED met het nieuwe rentebesluit komen. En de verdere plannen. Beleggers moeten dus tot woensdagavond wachten voor duidelijkheid.

De markten gaan er vanuit dat er een renteverlaging in de V.S. in juli komt. (85.8% waarschijnlijkheid).

 

Koersdruk na rentebesluiten

De beurzen deden afgelopen week weinig. Hebben we hier te maken met de lagere toppen? Gaan de beren weer ontwaken? Feit is dat de laatste jaren verkoopdruk kwam NA FED-meetings. Niet VOOR FED meetings.

We melden al een hele tijd: ” The day after FED, is always BAD.”

Dat blijkt namelijk keer op keer.

Als dit patroon zich ook komende week herhaalt, krijgen we nog een aantal dagen dat de beurzen in de wachtstand staan. Woensdagavond is het rentebesluit. Dat is an sich ook niet spannend, want bijna niemand verwacht deze week al een rentedaling in de V.S.. Men wacht op signalen die de FED aangeeft om de rente in juli te gaan verlagen. Deze hoop houdt de markten hoog. Powell zal de markten niet naar beneden willen praten woensdagavond. Beleggers eisen dat hij levert.

Aanstaande vrijdag is het tevens optie expiratie van de  juni opties. Dit kan ook voor extra bewegingen zorgen. We verwachten de laatste dagen van de week vuurwerk.

AEX

De AEX heeft de hele week de rode lijn getest. Dit is al veel vaker het geval geweest afgelopen maanden. Dan geeft deze lijn weer steun, dan weer weerstand. De AEX komt er niet los van.

Uit de kortere trend van de AEX blijkt dat de AEX tot nu toe een sterke maand juni had. Maar vrijdag zakte de AEX ineens uit het stijgend kanaal. En dat VOOR het rentebesluit van de FED! Dat moet een vergissing zijn, dat zal komende dagen toch wel teruggedraaid gaan worden? Anders is er een probleempje.

DAX

De DAX zat sinds begin dit jaar in een stijgend trendkanaal. 2 Weken geleden zakte de DAX uit dit kanaal. Er was exact steun op de belangrijke MA200. Inmiddels is de DAX sterk opgeveerd, maar het is nog niet gelukt om weer in het kanaal te komen. Is dit de normale terugtest met lagere toppen waarna de daling zich gaat hervatten?

 

NASDAQ

Als de beurzen op wallstreet vanaf hier (of iets hogere standen) gaan draaien, hebben we alsnog te maken met de kop-schouder-TOP patronen. Om deze patronen te valide te houden, is het wel vereist dat er geen nieuwe hogere toppen meer komen. De rechterschouder bij de nasdaq hieronder is inmiddels ongeveer net zo hoog als de linkerschouder. De nasdaq had afgelopen week elke dag weerstand bij de MA 50. Komende week zal duidelijkheid geven.

 

Trump roept al een tijdje: ”We make progress” met zijn handelsoorlog. Ondertussen gaat het steeds meer landen treffen. Dit weekend is India in de aanval. Zie onderstaande link.

INDIA STELT IMPORTTARIEVEN IN TEGEN DE VS

 

Er is momenteel veel divergentie tussen de large caps en de small caps in de V.S. De grote beurzen staan dicht bij all time highs, maar de small caps staan daar inmiddels zo’n 15% onder.

 

We hebben onze strategieën klaar staan. Dit alles in de VIP-chat.  Voor komende weken, maanden en zelfs nog veel langer. Beleggen in opties op een interessante manier. Wil je weten hoe we deze strategie toepassen? Word dan nu lid van optietrading. Dat kan al voor slechts 2 euro per dag!

 

Abonnementen

 

Een goede handelsweek gewenst!

Rene vd Vondervoort