Draghi jaagt de beren het bos in

ECB kopman Draghi zorgde er deze week eigenhandig voor dat de beurzen gingen knallen. De beren werden teruggefloten en het bos in gejaagd. Dinsdag stond de AEX op 548 bij opening; aan het eind van de dag stond er 562! Klusje geklaard?! 

Draghi

Draghi startte zijn ECB-avontuur in 2012. Hij had een klusje te klaren. “Whatever it takes”. Draghi zou er alles aan gaan doen om de euro te redden. En om de inflatie naar het gewenste niveau te tillen.

Zijn werkelijke missie is om de Italiaanse banken overeind te houden. Ook de failliete banken. Daar zit namelijk het pensioengeld van van de Italiaan. De beurzen mogen gedurende de ambtstermijn van Draghi niet instorten. Dat onder geen beding.

Sinds het aantreden van Draghi zijn de beurzen enorm gestegen. En de rente in Europa is sindsdien op 0% gehouden. Missie van Draghi is geslaagd. Zou je denken. Het lukte echter niet er om de inflatiedoelstelling van 2% te halen.  deze week vond Draghi het nodig om de beurzen een nieuwe impuls te geven. De indices stonden er namelijk niet prettig voor, Dat moest en kon anders. En zo geschiedde. Een knal omhoog dinsdag. Zoals Draghi in 2012 begon,  zo wil hij ook in 2019 eindigen met zijn missie. “Whatever it takes’.’

Nieuwe stimuleringen.

Er zijn volgens Draghi nieuwe stimuleringen en renteverlagingen nodig om de economie vooruit te helpen. Met dat verhaal kwam Draghi dinsdag. Na zijn woorden schoten alle beurzen omhoog. Draghi heeft de week gered. Over korte-termijndenken gesproken…

Niet alleen Draghi denkt er zo over nieuwe stimuleringen. Aan de overkant van de grote plas zit er nog zo eentje die renteverlagingen wil.  De groei gaat niet hard genoeg. Dat kan beter.. Er is momenteel al een record aantal obligaties in omloop die inmiddels een negatieve rente hebben. Het nieuwe normaal. De economieboeken kunnen herschreven worden. Of klopt er iets niet? Dit gaat niet goed aflopen. Maar dat is van latere zorg. De korte-termijn is volgens de beleidsmakers het belangrijkst.

AEX trend 

DAX trend 

Terwijl de AEX en DAX dichtbij de toppen van dit jaar noteren, doen sommige andere beurzen in Europa het minder goed.

BEL20

looking ugly

De FED

Er gebeurde deze week nog veel meer. Beleggers keken uit naar de FED. En de FED stelde beleggers gerust. Waar de FED eerder renteverhogingen beloofde (wat heel logisch zou zijn) , is dit beleid radicaal gewijzigd. Trump is er zich mee gaan bemoeien. Er komen dit jaar GEEN renteverhogingen meer. De markt rekent nu op renteverlagingen. Over korte termijn-beleid gesproken. Trump bepaalt wat er gebeurt. Trump is de baas. En als Powell (FED) niet goed naar hem luistert, dan ontslaat Trump hem. Zoals Trump al veel van zijn medewerkers heeft ontslagen. Als je niet luistert of een andere visie hebt, rot dan maar op!

De beurzen op wallstreet vinden het prachtig. Nieuwe highs komen eraan?!

S&p500

Nasdaq

Komende week

We hebben onze strategieën klaar staan. Dit alles in de VIP-chat.  Voor komende weken, maanden en zelfs nog veel langer. Beleggen in opties op een interessante manier. Wil je weten hoe we deze strategie toepassen? Word dan nu lid van optietrading. Dat kan al voor slechts 2 euro per dag!

 

Abonnementen

 

Rene vd Vondervoort