Gemengde signalen op de markten

Er komen gemengde signalen op de markten. Feit is dat de beurzen wereldwijd te maken hebben met een stevige dalingsgolf.  De dagelijkse bewegingen zijn groot. Zitten we in een ”buy the dip”fase? Of moeten we rekening houden met een heel ander scenario? 

Gemengde signalen

Er zijn signalen dat de bodem er tijdelijk staat. Na de grote daling van afgelopen weken lijkt de lucht wat op te klaren. De AEX eindigde de week sterk en wist zelfs boven het dalende kanaal te sluiten. Dat is natuurlijk positief.

Als we dan iets uitzoomen naar de daggrafiek van de AEX, dan zou het zomaar kunnen dat komende weken eerst een stijging gaat volgen. De RSI bodemt en we zagen donderdag een hamercandle. (A hammer is hammering a bottom). Die bodem werd vrijdag bevestigd met een grote groene candle. Dit is dus bevestigde bodemvorming.

De logische vraag voor komende weken is dan: volgt er een lagere top dan de top van juli? Of is het sentiment sterk genoeg om een nieuwe hogere top te gaan plaatsen? Dat laatste heeft niet onze voorkeur. Het voorkeurs-scenario is hieronder ingetekend. Een groot kopschouderpatroon met de neklijn op de bodem van afgelopen donderdag. Onder de neklijn treedt de valversnelling in werking. Zo ver is het nog lang niet, eerst maar eens kijken of onderstaand ingetekend patroon klopt.

Maar er zijn ook aanwijzingen die iets heel anders zeggen. Alles hangt of staat met de mogelijkheid of DE top er nu wel of niet al staat. Dat is in deze fase nog altijd niet helder. Veel elliot wave aanhangers missen nog een laatste grote golf UP. Het is maar net welke telling je gebruikt. Er zijn ook tellingen die aangeven dat de top er wel staat. En dat dus elke stijging aangegrepen moet worden om te verkopen.

Gemengde signalen (2)

Op wallstreet volgen we de indices natuurlijk ook op de voet. En als we dan naar het grotere patroon kijken, is het nog geen zekere zaak dat er een nieuwe stijgingsgolf aan zit te komen.  Er is namelijk een groot afgerond toppatroon zichtbaar. Er staat een megafoon en die KAN helemaal klaar zijn.

Een megafoon is een 5-wave met hogere toppen en lagere bodems en komt voor aan het einde van een UP-cyclus. Het koersdoel zou dan de onderkant van de megafoon zijn. In dit geval zou de dow jones door kunnen zakken tot onder de 24.000.

Not sure if the 5 is set. If so, then hide U.

We weten wel raad met de huidige situatie op de beurzen. Ongeacht of er nog een grotere of kleinere wave UP gaat komen. OF helemaal niet. We zijn op alles voorbereid. Wil je een tijdje meekijken of meehandelen op de live-chat? Leerzaam en gezellig!

Abonnementen

 

Rene vd Vondervoort