Stilte voor de storm!

Terwijl de AEX afgelopen week dagelijks nieuwe toppen kon noteren, lukt dat de meeste andere beurzen niet. Zelfs de FED kon wallstreet niet echt inspireren deze week, typisch gevalletje van: ”stilte voor de storm!” 

Stilte voor de storm

De beurzen kennen een relatief zijwaartse periode. Zijwaarts na een lange stijging. Verkoopsignalen beginnen zich aan te dienen. Worden die de kop ingedrukt? Of mag het na de drukke expiratie van afgelopen week wel van start gaan?

Onderstaande grafieken laten zien dat er nieuwe impulsen nodig zijn om de markten weer tot leven te wekken. Komen die impulsen niet, of niet voldoende, dan start de correctie.

Dow jones future

Het slot was op week-low, meestal geen goed teken voor de week erna.

AEX

Afgelopen maand is een grote stijgende wig gevormd bij de AEX. Vrijdag net voor het slot werd deze wig neerwaarts verlaten. De kopers zullen met een nieuw plan moeten komen, anders start de correctie aanstaande maandag.

 

GOLDMAN VERWACHT VEEL VOLA IN OKTOBER

De reden is dat de VIX erg laag staat en nu naar boven aan het krullen is

Handelsdeal VS-China?

De beurzen kregen er een maand geleden weer zin in nadat bekend werd gemaakt dat de V.S. in oktober opnieuw in gesprek met China zou gaan om uit de impasse te komen wat betreft de miljardenkostende handelsoorlog. Afgelopen vrijdag werd deze nieuwe ontmoeting gecanceld.

Komende week

Afgelopen week was er een grote expiratie. Het bleek opnieuw dat de expiratie zo hoog mogelijk moest zijn. Na de expiratie zakten de beurzen wat weg.  Om dichtbij het laagste punt van de week te sluiten. De kans is hiermee groot dat de correctie komende week van start kan gaan. Concrete plannen en doelen bespreken we in onze chatrooms, dat is dus ledeninfo.

Wil je een tijdje met ons meelezen of traden op de chat? Gezellig en leerzaam! En bijna gratis!

Abonnementen

Rene vd Vondervoort