Krijgen we dan toch een zachte Brexit?

Tussen al het geweld door van de handelsoorlog tussen de VS en China, kwam deze week ook nieuws vanuit de UK. Er blijken nog openingen te zijn om een harde Brexit eind deze maand te voorkomen! Krijgen we dan toch een zachte Brexit? 

Brexit

Op 31 oktober wil Boris Johnson Europa verlaten. We hoeven hier de hele Brexit-soap niet te herhalen, er is genoeg over geschreven. Maar er zijn wel positieve vorderingen. Gaat een no-deal brexit alsnog afgewend worden?

Brexit-onderhandelaars Michel Barnier en Stephen Barclay hebben namens de EU en het Verenigd Koninkrijk in Brussel “constructief” overlegd over een mogelijke brexit-deal.

Voor de liefhebber een linkje naar het laatste nieuws over de Brexit.

HET LAATSTE BREXIT- NIEUWS

Handelsdeal VS-China

Verder stond de week uiteraard in het teken van de aanstaande handelsdeal tussen de V.S. en China. Beleggers waren de hele week goedgemutst met zelfs een euforische stemming op de beurzen op vrijdag. De koersen gingen loodrecht omhoog. Vol vertrouwen en hoop op een goede uitkomst. Dat hebben we eerder gezien. De markt heeft inmiddels al 25 keer een volledige handelsdeal ingeprijsd.

DEAL IS IN DE MAAK

 

Euforie ten top

Onze oosterburen maakten het vrijdag wel erg bont. De opening was met een gap up en de week werd afgesloten op een nieuwe top. De koersen van een week ervoor liggen er nu als een eilandje bij. een positieve island reversal staat er.

DAX

AEX

2 golven van 17 punten UP. De top van oktober is niet bereikt. De laatste golf was nog net iets steiler dan de golf ervoor.

 

 

Een loodrechte stijging zagen we ook op wallstreet, al lukte het niet om hogere toppen te plaatsen. En het laatste uurtje van de handel moesten de koersen ook weer terug. Maar het slot was nog net binnen het loodrecht stijgend kanaal.  Saved by the bell!

Dow Jones future

 

Komende week

Nemen beleggers genoegen met het resultaat van de onderhandelingen tussen Trump en China? Of wordt het een gevalletje van ”Bezit van de zaak, einde vermaak?” Alle vorige keren waren beleggers teleurgesteld na het resultaat van de onderhandelingen. Zal het dit keer anders zijn? Of houden beleggers zich komende week vast aan goed Brexit nieuws wat er mogelijk komt? Elk nieuwtje wordt aangegrepen om de markten te laten stijgen. Want het feest moet zo lang mogelijk doorgaan.

Resultaten 3e kwartaal

Het cijferseizoen start komende week. Dinsdag voorbeurs komen onder meer resultaten van grootbanken uit de V.S. als Goldman Sachs, Citigroup & JP Morgen. Woensdag voorbeurs de is AEX-zwaargewicht ASML aan de beurt om als eerste AEX fonds de boeken te openen.

Een compleet resultatenoverzicht staat LINK KLIK HIER! 

 

We volgen het op de voet op de chat. Staat de cyclusbodem er? Of krijgt het nog een staartje? Gaat de euforie komende week gewoon verder? Of keert de wal het schip?  Genoeg te vertellen en te laten zien op de chat. Wil je meelezen? Meedoen?  Gezellig en leerzaam! Kijk hier voor de mogelijkheden.

Abonnementen

 

Rene vd Vondervoort