Een nieuwe hogere top voor de AEX

Daar was de man met de hamer. Een venijnige daling startte begin vorige week. Maar na 2 dagen en 20 punten daling van de AEX was het alweer gedaan. De rest van de week werd gebruikt om de daling te repareren. Dat is gelukt. Een nieuwe hogere top voor de AEX. 

 

Nieuwe hogere top voor de AEX

De week startte met een daling van 20 punten op maandag en dinsdag. Het stijgend trendkanaal wat ontwikkeld was sinds de bodem van augustus werd zelfs neerwaarts doorbroken. Dit werd echter per direct gerepareerd. De daling onder het trendkanaal werd meteen teruggedraaid. Een valse uitbraak down dus. Op donderdag leek er alsnog een lagere top te ontstaan met een slot op het laagste punt van de dag. Maar de vrijdag maakte aan alle twijfel een einde. Het weekslot is veelbelovend.  Er is ineens alle ruimte omhoog.

De stemming zat er de laatste dagen alweer goed in. Het banencijfer uit de VS was veel beter dan verwacht (hoezo stimuleren, hoezo nieuwe rentedalingen).  Minpuntje is dat de AEX een nieuwe top zette, maar de DAX en ook Wallstreet niet. Dat is een klusje voor komende week?

DAX

Hieronder het verloop van dit jaar van de DAX. Waar de AEX dus vrijdag een nieuwe top plaatste, is dat bij de DAX  niet aan de orde. Is de AEX leading? Of leeft de AEX onder leiding van ASML momenteel een beetje boven zijn stand?

Je kunt altijd meerdere scenario’s verzinnen over het toekomstig koersverloop. Ook nu. Ik kan meer grafieken laten zien die niet bullish zijn. Ik zal er nog 1 grafiek laten zien waaruit blijkt dat het spel nog niet is gespeeld. Afgelopen week is de index uit het stijgend kanaal gezakt. En vrijdag werd dit kanaal teruggetest. Bullish?

S&P500

Nog een paar weekjes te gaan

2019 werd toch wel het jaar van Trump voor de markten. De beurzen reageren al het hele jaar heftig na tweets van Trump. Komende week kan ook weer een interessante worden. Er zijn verkiezingen in de UK. Gaat Johnson met gemak winnen? Gaan de beurzen dit als non-event zien? En gaat Trump de nieuwe verhogingen van de importtarieven met China komende week doorvoeren? Genoeg te beleven dagelijks.  Wil je de laatste weken van dit jaar onze VIP-chat bijwonen? Neem een kennismakingsabonnement en we laten het tot het eind van dit jaar lopen!

Kennismaken met de service optietrading!

 

Een goede handelsweek!

 

Rene vd Vondervoort