De FED is weer agressief aan het kopen

Net als aan het einde van het vorig kwartaal, is de FED ook nu weer de grote koper op de financiële markten.  Wie denkt dat dit normale marktwerking is, komt bedrogen uit. De FED moet ingrijpen omdat de rente anders hard aan het oplopen is.

De FED is weer aan het kopen.

Na jaren van rust is de FED weer stevig aan het kopen geslagen.  Kopen om de stijging van de rente tegen te gaan. Het jaar 2019 werd wel het jaar van de inzakkende winsten bij bedrijven. En aanhoudende koersstijgingen op de financiële markten. Dit kan natuurlijk niet zo door blijven gaan. Alhoewel, de FED heeft diepe zakken. En de FED kan blijven pompen indien nodig. En is het nodig? Ogenschijnlijk niet, want de markten knallen en knallen. Met behulp van de FED, dat dan weer wel. De balans van de FED wordt weer opgeblazen. Who cares.

 

kopen

 

De markten zijn in jubelstemming. Dit kan nooit meer fout gaan. Dalende winsten bij bedrijven, maar stijgende beurskoersen.  De stijging gaat steeds sneller. Dit jaar kent 4 groene kwartalen. Knappe prestatie. Parabolische stijging.

Party like it’s 1999

(no bubble)

 

fed

Apple, dalende winst, stijgende koers

Het aandeel apple laat het meest duidelijk zien hoe de markten dit jaar in elkaar zitten. Apple heeft dit jaar een inzakkende winst. Lagere winst. Dan zou je terughoudendheid bij beleggers kunnen verwachten, mede omdat apple in een verzadigde markt opereert. Maar niets is minder waar. Het aandeel apple steeg dit jaar met 100%. Als dit maar goed blijft gaan!

Drukke expiratie

De grootste expiratie van het jaar is altijd de december expiratie. die zorgde gisteren voor een knal omhoog bij opening van de Amerikaanse beurzen.

https://www.zerohedge.com/markets/quad-witch-glitch-heres-why-stocks-soared-mornings-open

 

Met onderstaande daggrafiek van de dow jones , gaat het misschien alsnog een anti-climax worden met de Kerst. Krijgen we hier te maken met een island reversal down in de dow jones? Het zal toch niet…

 

Iedereen in de call

De markt is (veel te) bullish.

Extreme greed

We zien momenteel precies het tegenovergestelde van wat we een jaar geleden zagen op de markten. De daling van 2018 is iedereen alweer snel vergeten.

VALUTA

De euro zat het hele jaar in een dalende trend. Maar sinds de bodem van oktober is de euro langzaam aan het oplopen ten opzichte van de USD. De AEX is de meest dollargevoelige beurs van Europa. De meeste omzet van de aex-fondsen wordt behaald in dollars. Een verrdere stijging van de euro is om die reden niet echt welkom.

 

Deutsche bank

Er is 1 aandeel wat speciale aandacht vraagt voor het komend jaar. Dat is Deutsche Bank.  DB is het zorgenkindje van Europa. Too big to fail. DB is volgestopt met een gigantische derivaten-kaartenhuis. Dat huis is volgens de kenners zo goed als onbewoonbaar verklaard. Bijna, nog niet helemaal. Dat wordt het klusje voor het komend jaar.

Dead man walking

 

Kijk en huiver

Wil je het werkelijke verhaal van Deutsche bank op je gemak horen?  Heeft Rutte een grote fout gemaakt?

Bekijk onderstaande en je krijgt antwoord op deze vragen.

 

 

We zijn klaar voor het jaar 2020. U ook? Onze tarieven voor 2020 staat vanaf nu op de site en zijn verlaagd! Be happy!

Abonnementen

 

Fijne feestdagen en tot ziens in 2020!

 

Rene vd Vondervoort